Autoverzekering

Een autoverzekering vergelijken? Met een hoge, extra internetkorting? Depremievergelijker.nl is gespecialiseerd in verzekeringen voor alles wat rijdt. Welke autoverzekering u ook kiest, U maakt hier altijd een verantwoorde keuze met een scherpe premie. En natuurlijk, bij de grote verzekeraars.

Home > Autoverzekering
 • Bij de grote bekende verzekeraars?
 • Bij een onafhankelijke eigen adviseur?
 • En altijd met persoonlijke hulp bij schade?

In minder dan één minuut, heeft u het allemaal!

Goedkope autoverzekeringen berekenen?

Bij Depremievergelijker.nl kunt u altijd rekenen op een goedkope autoverzekering. Een verzekering, die ook snel en eenvoudig te regelen is.

Misschien heeft u vragen over de autoverzekering online? Ga dan naar onze vraagbaak over autoverzekeringen. Want vergelijken moet zonder twijfels kunnen. En met kennis van zaken. En bij schade, bij vragen, of voor veranderingen van uw verzekering, staat Depremievergelijker.nl staat tot uw dienst. Altijd.

Een nieuwe Autoverzekering? Verzeker bij een vertrouwde partij.

Veilig verzekeren via het internet en toch een tussenpersoon?  Op Depremievergelijker.nl kunt u altijd terugvallen voor advies en bij schade. Ook om uw auto goed te verzekeren. Dat is een veilig gevoel.

En, via Depremievergelijker.nl verzekert u altijd bij de grote en bekende verzekeraars. Alleen wel met extra internetkorting natuurlijk.

Even wat premies naast elkaar zetten, is niet de juiste manier om verzekeringen echt goed met elkaar te vergelijken. Kies voor een goede verzekeraar die zich al bewezen heeft en voor een goede tussenpersoon, die helpt bij het maken van de keuze. Daarom kunt u altijd op mij terugvallen, ook bij vragen over de gekozen verzekering!

Bestaat de goedkoopste autoverzekering?

Wat vandaag goedkoop is, kan morgen al weer achterhaald zijn. Maar toch is het verstandig, om af en toe eens te kijken of het wat voordeliger kan.

Heeft uw eigen verzekering al een scherpe premie, of kan de autopremie toch omlaag?

Het assortiment bij Depremievergelijker.nl is ruim, en we hebben voor alle typen voertuigen altijd passende verzekeringen voor u. Behalve de personenautoverzekering, kunt u bij ook op een gegarandeerd lage premie rekenen voor de bestelwagenverzekering (zowel bij zakelijk als bij particulier gebruik) en de vrachtautoverzekering. Onlangs vernieuwden wij ook de camperverzekering en caravanverzekering. Als u een goede oldtimerverzekering wilt vergelijken, begeleiden wij u van een goede vergelijking tot en met het taxatierapport! Tenslotte staan we bekend om onze scherpe premies voor uw motorverzekering

Verzekeringen vergelijken? Blijf kritisch.

U kunt bij het berekenen kiezen voor:

WA-autoverzekering

De WA-dekking is de basis van elke autoverzekering.

Deze aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht. Schade die u met uw auto toebrengt aan anderen, wordt door deze verzekering betaald.

WA-Beperkt Casco

Behalve de WA-dekking, biedt deze autoverzekering een aantal extra dekkingen aan de eigen auto. Een paar voorbeelden:

 • brand;
 • diefstal;
 • ruitbreuk;
 • storm;
 • loslopende dieren.

Alles over deze dekking, ook wel WA-Extra of WA+ genoemd, vindt u onder Beperkt-Casco.

WA-Casco (All risk)

WA-Dekking + Beperkt-Casco-dekking en de volgende uitbreidingen:

 • botsingen;
 • aanrijdingen;
 • van de weg raken;
 • slippen;
 • vandalisme

De goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste oplossing. Let u daar altijd op. Bij het verzekeren van uw auto, is ook van belang om ook de polisvoorwaarden met elkaar te vergelijken en dat doet u bij Depremievergelijker.nl heel eenvoudig. Als u een scherpe premie gevonden heeft, en de voorwaarden passen bij u, verzekert u pas echt goed.

Wij werken onder anderen met:

Voorbeelden van addertjes bij autoverzekeringen

Welke zaken kunnen bij het autoverzekering vergelijken nu aan het licht komen? Sommige verzekeraars stunten soms gedurende een bepaalde periode met zeer lage autopremies. Denk bijvoorbeeld aan de Budgio Autoverzekering van ASR. De premie voor deze verzekering is inderdaad scherp, maar het eigen risico ligt aanmerkelijk hoger dan gebruikelijk.

Nog iets…heeft u geen schuld aan een ongeval met een fietser of een voetganger? Maar moet de verzekeraar krachtens wettelijke bepalingen toch betalen? Dan kost het u toch uw no-claimkorting bij de Budgioverzekering. Vele verzekeraars hanteren daarentegen vaak het principe no blaim no claim. De opgebouwde korting blijft dan intact.

Tenslotte nog een addertje bij deze goedkopere polis: u bent bij de All risk-verzekering vaak verplicht om uw autoschade te laten herstellen door een Aangesloten Herstelbedrijf. Dat zijn overigens uitstekende bedrijven. Een Schadegarant-Keurmerk bijvoorbeeld, krijg je niet zomaar. Echter, dit houdt niet automatisch in, dat andere herstelbedrijven dus slechter zijn. Laat u uw auto met een Budgio-verzekering repareren bij een niet-Schadegarantbedrijf, dan ontvangt u als schade-uitkering 75% exclusief BTW……

Al deze beperkingen ziet u terug in uw premie. U kunt daar ook bewust voor kiezen, maar u moet het alleen wel  weten. Een autoverzekering vergelijken, moet dus altijd samen gaan met het vergelijken van de polisvoorwaarden.

Een autoverzekering vergelijken voor jongeren.

Een auto verzekeren voor jongeren, is vaak behoorlijk kostbaar. Bij de premieberekening voor een auto van iemand, die nog geen 24 jaar jaar is, blijkt de premie voor zo’n verzekering vaak nogal een schok. Toegegeven, het is nog steeds niet de goedkoopste verzekeringen, maar de “premiepieken” van vroeger zijn gelukkig inmiddels wat gedempt. Bij Depremievergelijker.nl kunt u ook als jongere een goedkope verzekering voor de auto berekenen. Vergeet u ook hier niet, om de mogelijkheid autoverzekering vergelijken te gebruiken. Dat blijft immers belangrijk.

En nog een belangrijk advies: sluit nooit een autoverzekering af op naam van vader of moeder.  Of een oudere broer of zus. Bij dit soort “constructies” zou die dan optreden als regelmatige bestuurder terwijl dit niet zo is. Deze verzwijging (en dus misleiding van de verzekeraar) kan bij schade heel vervelende gevolgen hebben waar u vele jaren last van heeft. Dan is de lage premie snel vergeten!

Goedkope autoverzekeringen vergelijken moet u dus ook lezen als “een goede verzekering uitkiezen”

No-claimbeschermer – Bonusbeschermer

Nog maar een paar autoverzekeraars, bieden een No-claimbeschermer. De naam Bonusbeschermer wordt ook wel gebruikt. Hoe werkt dat nu precies?

Bepaalde schaden veroorzaken een terugval op de bekende Bonus-Malusladder. U verliest dan een aantal treden op deze ladder.

De No-claimbeschermer voorkomt dit. U behoudt dus het aantal treden dat u bezat, voordat de schade voorviel. Uiteraard met de bijbehorende korting.

Over de No-claimbeschermer is nog wel wat meer te vertellen. Er zijn altijd  wel weer een paar addertjes onder het gras. Daarover schreef ik eerder een ander artikel, wat u hier kunt vinden: No-Claimbeschermer.

Helaas bieden vele maatschappijen deze extra dekking niet meer aan. De schadelast bleek kennelijk tegen te vallen.

Polisvoorwaarden vergelijken.

De polisvoorwaarden zijn van het grootste belang bij het vergelijken van autoverzekeringen in de rekenmodules.  Onze nieuwe klanten die op zoek zijn naar een voordelige verzekering, hebben meestal primair interesse in de hoogte van de premie, en aan die houding heeft de hele bedrijfstak in verzekeringen ook meegewerkt.
Het lijkt uitsluitend over premies te gaan bij autoverzekeringen, en die polisvoorwaarden krijgt u er dan “gratis bij” Het is maatschappelijk volledig “geaccepteerd” dat een Bentley anders rijdt dan auto uit de goedkoopste klasse, en daarom 20 keer zo duur is. En dat een jurk of een colbert van Armani een stuk kostbaarder is dan een kledingstuk uit een gemiddelde winkel op de hoek….

Maar vinden we niet vaak, dat een autoverzekering een verzekering is zoals vele anderen? Dat die immers allemaal hetzelfde zijn, en hoe goedkoper hoe beter? Het vergelijken wordt zo een zoektocht naar de absolute bodem en daar moet u toch voor oppassen.

Bij het berekenen en vergelijken van autoverzekeringen zult u namelijk zien, dat polisvoorwaarden wel degelijk verschillen. Vergelijkt u de polisvoorwaarden dus ook; daar heeft u de Depremievergelijker.nl voor! Het is echt zo gebeurd en u weet dan, waarvoor u premie betaalt.
Wellicht kiest u niet meer voor de goedkoopste autopolis. Maar voor de verzekering, die met bepaalde dekkingen net dat beetje meer biedt. 

Verzekeringen en wanbetaling

Als uw polis is geroyeerd wegens wanbetaling, is het afsluiten van een nieuwe autoverzekering vaak lastig. Onder bepaalde voorwaarden kan ik u soms toch helpen. U begint de procedure met het berekenen en vergelijken. Als u een geschikte verzekering gevonden heeft, vraagt u deze gewoon aan. Dan ga ik voor aan de slag.

Auto verzekeren nu ook met pechhulp voor een lage premie.

Bij Depremievergelijker.nl kunt u nu ook tegen een scherpe premie pechhulp meeverzekeren. Zo heeft u behalve een goedkope autoverzekering, ook gelijk de hulp bij pech geregeld. Dus geen dure lidmaatschappen of abonnementen meer. Maar pechhulp slim gecombineerd op de autoverzekeringen van Depremievergelijker.nl.

Autoverzekering en mobiele apparatuurverzekering

Bij Depremievergelijker.nl kunt u ook laptops en telefoons op de verzekering van uw auto meeverzekeren. Deze verzekering is overigens ook apart te sluiten.

Collectieve Autoverzekeringen.

Met de collectieve autoverzekering kunt u de premiekosten verder omlaag brengen. In principe geldt, dat uw bedrijf minimaal 5 motorrijtuigen moet hebben. Dit kunnen personenauto’s, bestelauto’s of vrachtwagens zijn. Maar ook andere motorrijtuigen binnen uw organisatie tellen mee. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan vorkheftrucks.

Wij gaan voor uw wagenpark als volgt voor u te werk:

U krijgt van ons een digitaal formulier te beschikking, om alle gegevens van de auto’s aan ons te verstrekken.
Het berekenen en vergelijken nemen wij voor onze rekening.
Wij bepalen vervolgens, welke verzekeraar  de goedkoopste verzekeringen biedt. Dan onderhandelen voor u, om de hoogste collectiviteitskorting te krijgen.

Ook de auto’s van uw medewerkers kunnen meetellen in de collectieve autoverzekering. Het verzekeren van collectiviteiten is dus maatwerk. De collectieve verzekering moet u een lagere premie en gemak opleveren.

Extra korting voor uw andere verzekeringen? Samen met de autoverzekering? We maken graag een mooie aanbieding!
pakketverzekering

Wat anderen zeggen over de Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over autoverzekeringen

Welke autoverzekering is de beste?

Het is antwoord is helaas eenvoudig: die is er niet. Dat heeft twee redenen. Ten eerste is een WA-verzekering altijd wettelijk verplicht. Als u schade toebrengt aan anderen met uw motorrijtuig, dekt deze WA-verzekering de schade aan de benadeelde. Iedere verzekeraar moet dit dus al bieden. Ten tweede is de concurrentie op het gebied van autoverzekeringen enorm. Als een maatschappij met iets nieuws komt, wordt dat al snel gekopieerd.
Toch is niet alles hetzelfde. De premies kunnen behoorlijk verschillen. Ook biedt de ene verzekeraar meer uitbreidingsmogelijkheden dan de ander. Ik adviseer u graag.

Wanneer kan je met de autoverzekering overstappen?

In principe is het eerst verzekeringsjaar altijd een jaarcontract. Na dat jaar kunt u dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van 30 dagen. Als voorbeeld: opzeggen per 15 april betekent, dat de verzekering op 15 mei eindigt. Er zijn echter ook verzekeraars, waar u elke dag kunt opzeggen, wanneer dan ook. Al is het na een week.

Een autoverzekering, wat is gedekt?

In elk geval moet een autoverzekering dekking bieden voor schade, die u veroorzaakt aan anderen. Deze WA-dekking is wettelijk verplicht. Ook kunt u schade aan uw auto zelf meeverzekeren. We noemen dit de Beperkt-Cascoverzekering. Er is ook nog de Volledig-Cascoverzekering,
ook wel All Risks genoemd. Het verschil tussen deze dekkingen, vindt u hier: verschil tussen Beperkt-Casco en Volledig-Casco.

Autoverzekering en leeftijd.

Jongere bestuurders betalen helaas een hogere premie. Een veel hogere premie. Dit komt, omdat jongeren veel vaker betrokken zijn bij schaden. U wordt als jongere bestuurder beschouwt, als u de leeftijd van 24 jaar nog niet heeft bereikt. Zodra u 24 jaar bent geworden, gaan we samen weer opnieuw naar de premies kijken.
Soms sluiten ouders een autoverzekering voor hun kinderen af. Ze geven dan zichzelf als regelmatige bestuurder op. Dat is dus een onjuiste voorstelling van zaken, die bij schade voor grote problemen kan zorgen. Nooit doen dus. Een ander nadeel is, dat u zelf gene schadevrije jaren opbouwt. Die staan immers op naam van de ouders!
Lees er meer over in: Verzekeren op naam van je ouders.

Ik wil mijn autoverzekering overzetten naar mijn partner.

De autoverzekering overzetten naar de partner met wie u samenwoont, is niet mogelijk. Een verzekering is altijd strikt persoonlijk. De partner zal dus altijd een eigen aanvraag moeten indienen. Wat wèl mogelijk is, is dat u uw schadevrije jaren overdraagt aan uw partner. Er wordt dan een nieuwe autoverzekering afgesloten waarbij uw partner de schadevrije jaren mag inbrengen, die door u zijn opgebouwd. Let op: u raakt de jaren zelf dan kwijt.

Autoverzekering met no claimbeschermer.

Een no-claimbeschermer houdt in, dat u na een (gedekte) schade niet terugvalt in de korting van uw autoverzekering. Wat veel mensen niet weten, is dat het aantal opgebouwde schadevrije jaren wèl wordt verminderd. Steeds minder autoverzekeraars bieden deze dekking nog aan. Lees er meer over in; Autoverzekering en no-claimbeschermer.

Wat moet ik verzekeren op een autoverzekering?

Hier begint het echte maatwerk. Er is namelijk heel veel mogelijk. Ongevallen-inzittenden, rechtsbijstand, pechhulp, het kan allemaal. Maar is het ook allemaal nodig? Dat hangt echt van uw omstandigheden en het gebruik van uw auto af. Ik adviseer u graag.
Lees er meer over in: Autoverzekering, zijn al die dekkingen nodig.

Laatste nieuws over autoverzekeringen

 • Valse schade geclaimd, of toch de waarheid?

  Helaas komt het steeds vaker voor, dat een valse schade wordt geclaimd op de autoverzekering. Of dat er op zijn minst een dubieuze oorzaak is. Of het nu gaat om een verkeersongeval dat geënsceneerd lijkt, of een zogenaamd technisch mankement. Worden de zaken hierbij anders voorgesteld dan ze zijn? OfLees meer

 • Maakt de zelfrijdende auto een autoverzekering overbodig?

  De zelfrijdende auto is in opmars, en hoe!Zijn die dure autoverzekeringen in de toekomst dan nog wel nodig?Een vraag die mij de laatste tijd nogal eens wordt gesteld door hoopvolle verzekerden. Want die auto’s zijn zo ontworpen, dat aanrijdingen niet meer mogelijk zijn. Toch?  Of zijn er weer addertjes… HetLees meer

 • Goedkoopste autoverzekering

  Deze wel zeer bijzondere goedkoopste autoverzekering is namelijk een verzekering met de laagste premie op een zeker moment in de tijd.

 • Schade door een poller. Een poller?

  Ik heb schade door een poller, zo berichtte een klant mij gisteren. In alle eerlijkheid, ik had geen idee waar het over ging. Een poller? Toen ik het schadeformulier kreeg, begreep ik wat er was gebeurd: de auto van mijn verzekerde was aan de onderkant behoorlijk beschadigd.Door een paal nogLees meer

 • Wat is Private Lease. De voor- en nadelen.

  Private Lease een nieuwe leasevorm die sterk in opkomst is. Wat is het precies, en wat krijg je dan allemaal.Welke kosten, zoals bijvoorbeeld de autoverzekering en de wegenbelasting, moet je zelf nog betalen. Of is het allemaal “All-in”Kortom, wat is er allemaal inbegepen in de maandelijkse leasetermijn bij Prive Lease.Lees meer

 • Auto lenen en de verzekering. Betaal per uur?

  Een auto lenen en de verzekering. Veel mensen leggen dat verband niet, maar er is al menige ruzie door ontstaan. Schade rijden in iemand anders zijn auto immers, kan de verhoudingen flink onder druk zetten. Hoe gaat het in de praktijk, met het lenen van een auto. Je hebt (vaakLees meer

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven