Airbag wordt steeds vaker gestolen

11 januari 2008 door

Airbag gestolen? Heb ik dekking op mijn autoverzekering?

Het nieuwsmagazine Verzekerd! van het Verbond van Verzekeraars, meldt in het januari-nummer van 2008, dat het aantal airbagdiefstallen in ons land “de spuigaten uitloopt” Dat zijn nogal krachtige bewoordingen van de zijde van de gezamenlijke verzekeraars.

Verzekeraars raken (gelukkig) doorgaans niet zo snel in paniek, en het moet dus om grote aantallen diefstallen gaan. De dieprode cijfers echter, zijn inderdaad zorgelijk. Zal onze airbag in de toekomst vaker de dief ( of diens afnemers!) beschermen, dan de oorspronkelijke eigenaar?

Nu is het woord paniek waarschijnlijk wat overdreven, maar uitgaande van de cijfers van een grote autoverzekeraar, Bovemij, waarop het Verbond van Verzekeraars zich baseert, is de situatie inderdaad ernstig te noemen.

Alleen Bovemij al, keerde in het afgelopen jaar (2007) een bedrag van Euro 664.000,- uit aan diefstalschaden, waarbij de complete airbag uit de auto gestolen was. Een stevige stijging ten opzichte van 2006, in welk jaar “nog” Euro 450.000,- werd uitgekeerd aan schaden op de autoverzekering.

De Airbag van bepaalde automerken opvallend vaak gestolen.

Opvallend is, dat de airbag van bepaalde merken auto’s een zekere populariteit hebben bij het dievengilde. De Ford Focus staat met stip op de eerste plaats, maar ook auto’s van Mazda en Opel scoren goed. Dit zijn natuurlijk populaire merken waar er veel van verkocht worden; natuurlijk. Anderzijds kan het ook met wijze van de inbouw te maken hebben bij deze categorie auto’s. En waar blijven al die airbags…. Het zal nog het nodige onderzoek vergen.

Wat heeft u aan uw autoverzekering bij een gestolen airbag?

De eerste dekking van een autoverzekering die in aanmerking komt om u de schade te vergoeden, is de WA-Beperkt-Casco-verzekering. Deze dekking wordt ook wel WA-Plus of Wa-Extra genoemd. Bent u uitsluitend WA verzekerd, dan blijft u zitten met een zeer behoorlijke schade, die in de duizenden Euro’s kan lopen. Uiteraard is deze schade ook gedekt op de WA-Volledig Casco-Verzekering.

Autoverzekering, motorverzekering of bestelwagenverzekering met diefstalrisico berekenen?

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Depremievergelijker.nl
Average rating:  
 0 reviews
Naar boven