Autoverzekering en Malus – De AutoPerspectiefPolis

11 november 2008 door

Autoverzekering en Malus door slechts één schade? Nu een wat lagere premie.

Depremievergelijker.nl kwam in februari 2008 al met de mogelijkheid om mensen met een negatief aantal schadevrije jaren toch van dienst te kunnen zijn (Malusregistratie) Van deze nieuwe autoverzekering wordt veel gebruik gemaakt, vooral door mensen die een aantal keren achter elkaar pech hadden. Er zijn weliswaar enige gespecialiseerde autoverzekeraars waar men met zogenaamde minjaren nog terecht kan, maar dan uitsluitend tegen bijzonder hoge premies. Vaak bleek dat dan gelukkig niet nodig.

De AutoPerspectiefPolis – Dé oplossing als er maar één schade tot Malus heeft geleid.

In het afgelopen jaar is er meer zicht gekomen op de groep van verzekerden niet zich niet (gemakkelijk) meer konden verzekeren als gevolg van hun registratie met minjaren bij het CIS. Niet zelden bleek het het te gaan om “schrijnende” gevallen waar slechts één schade de oorzaak was van deze registratie. Dit is al snel het geval als men nog niet zo lang een autoverzekering heeft. Men komt dan op bijvoorbeeld op -1 schadevrij jaar uit, en dat is toch malus. Met de nieuwe AutoperspectiefPolis biedt depremievergelijker.nl voor die gevallen met een uiterst scherpe premie.

Hoe werkt de nieuwe AutoPerspectiefPolis?

De inschaling voor deze nieuwe auto verzekering is nieuw. Ongeacht het aantal minjaren (malusjaren) volgt toch de “normale” inschaling plaats zij het, onder aftrek van slechts één trede. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat moet u zich als volgt voorstellen:

stel u komt bij een autoverzekeraar met uw eerste autoverzekering. Standaard wordt u op de Bonus/Malusladder ingeschaald op trede 2 met 0% korting. Als u schadevrij rijdt, stijgt u Ieder jaar een trede op deze ladder en stijgt ook uw korting. Door de concurrentie tussen de autoverzekeraars is het al heel lang zo, dat (althans bij personenautoverzekeringen) niemand op trede 2 begint. Heel vaak begint men al op trede 6 met bijvoorbeeld 40% korting.

Met de AutoPerspectiefPolis gaat dit precies hetzelfde en wordt men dus (in dit voorbeeld) ingeschaald op trede 5 met 35% korting! Normaal gesproken zou op basis van Malus verzekerd worden op trede 1. En deze beruchte trede 1 betekent geen korting, maar zelfs toeslag op de basispremie die per maatschappij verschilt van 20% tot maar liefst 30%. Malus, Minjaren, en Negatief Aantal Schadevrije jaren zijn dus allemaal termen die een kostbare auto verzekering tot gevolg hebben en dat is nu dus op te lossen.

Spelregels AutoPerspectiefPolis

Om in aanmerking te komen voor deze speciale autoverzekering, gelden wel enige spelregels:

  • de verzekeringnemer/regelmatige bestuurder moet tenminste drie jaar het rijbewijs hebben;
  • er zijn geen andere signaleringen van toepassing; dus alleen de malusregistratie;
  • er hebben bij de gemaakte (ene!) schade geen andere bijzondere omstandigheden gespeeld, zoals bijvoorbeeld alcoholmisbruik, roekeloos rijden, drusgebruik of opzet.

Ook voor de bestelautoverzekering en de motorverzekering hebben wij voor u uitstekende regelingen als u thans Malus heeft.

U kunt de nieuwe AutoPerspectiefPolis hier gelijk berekenen EN zelfs uw keuze maken tussen verschillende verzekeraars:

(Het laden van de module autoverzekering kan enige seconden duren…..)

Naar boven