Auto tijdelijk verzekeren

Uw vorige auto tijdelijk verzekeren als u al een andere auto heeft gekocht.

Op uw autoverzekering verzekert u de auto waarmee u doorgaans rijdt. Dat lijkt een waarheid als een koe, maar het komt in de praktijk steeds vaker voor, dat u dekking wenst voor twee auto’s op dezelfde polis.

Nu steeds meer mensen een auto importeren, of de verkoop van hun “oude” auto zelf ter hand nemen om een hogere korting te krijgen bij de aankoop van andere auto, ontstaat de noodzaak tijdelijk twee auto’s te verzekeren. Aankoop van de nieuwe auto en verkoop van de oude, vindt in die gevallen bijna nooit op dezelfde dag plaats. Mede door de sterke opkomst van platforms op het internet als bijvoorbeeld Marktplaats, wordt zelf verkopen steeds populairder. Twee auto’s verzekeren met het sluiten van een nieuwe autoverzekering voor de auto die nog verkocht moet worden, is een omslachtige en dure aangelegenheid. Voor die situaties biedt Depremievergelijker.nl uitkomst: een auto tijdelijk verzekeren op uw bestaande polis. De regeling geldt voor verzekerden, die hun auto al bij Depremievergelijker.nl verzekerd hebben.

Twee auto’s verzekeren op één polis

De meeste autoverzekeraars zijn meestal wel bereid om uw “oude” auto bij vervanging nog enige dagen in dekking te houden. Meestal alleen voor WA en alleen voor proefritten, en dat alles voor een zeer beperkte periode van enige dagen tot maximaal een week. Deze periode is vaak te kort om uw auto verkocht te krijgen, en wat dan… In de meeste gevallen moet er dan een nieuwe verzekering worden gesloten voor uw vorige auto. Een autoverzekering, zonder de korting van uw opgebouwde schadevrije jaren in het ergste geval. Want, die zijn vaak al in gebruik genomen op de polis van uw nieuwe auto. Kortom, het kan een heel gedoe zijn, een auto tijdelijk verzekeren.

Een auto tijdelijk verzekeren, hoe kan dat eenvoudig, snel en….gratis?

Bij Depremievergelijker.nl kunt u uw vorige auto WEL tijdelijk verzekeren. En, met een aanzienlijk betere regeling:

  • uw vorige auto blijft verzekerd tot maar liefst drie weken en wel geheel GRATIS;
  • u houdt dezelfde dekking die van toepassing was (WA, WA-Extra of WA-Casco);
  • de auto blijft op uw eigen polis verzekerd, dus geen extra autoverzekering nodig;
  • de oude, nog niet verbruikte premie wordt heel handig verrekend met die van uw nieuwe auto;
  • de regeling geldt ook voor de bestelautoverzekering.

Een (extra) auto tijdelijk verzekeren? Eenvoudiger kan het nu dus niet meer.

14 juni 2008 / Revisie 25 september 2014

Zelf snel een goedkope autoverzekering berekenen bij Depremievergelijker.nl?

 

Naar boven