Autoverzekering en de Afleveringskosten

Afleveringskosten vaak vergeten bij verzekerd Cascobedrag op de autoverzekering.

Als een autoverzekering berekend wordt voor een nieuwe auto, geven veel vergelijkingssites al automatisch de te verzekeren waarde van de auto aan. In alle eerlijkheid: ook bij Depremievergelijker.nl gaat het zo. We leiden die waarde af van het berekende BPM-bedrag op het voertuig. Helaas gaat dat niet altijd goed, en vallen bepaalde componenten zoals bijvoorbeeld de afleveringskosten “buiten de boot” Over de Autoverzekering en de afleveringskosten leest u meer in dit artikel.

Afleveringskosten en andere extra’s niet verzekeren, kan kostbaar zijn.

Tegenvallende schade-uitkeringen nadat aan een (vrijwel) nieuwe auto schade is ontstaan, zijn helaas nogal eens een bron van ernstige onvrede over de autoverzekeraar. Men dacht het zo goed geregeld te hebben, de premie is netjes voldaan, en dan nog valt het tegen bij schade.

Een voorbeeld:

mevrouw Willems koopt een nieuwe Renault, en zoekt op internet een autoverzekering met een scherpe premie. Zij voert haar kenteken in en kijk, het programma geeft zelf al het cataloguswaarde aan waarvoor zij haar auto moet verzekeren.
“Dat is handig” denk ze, en zoekt snel de scherpste premie uit om de autoverzekering gelijk af te sluiten. Lekker makkelijk en snel geregeld toch?

Het zou allemaal anders lopen….

Bij de aankoop van haar “voiture” ging al het één en ander mis.
Ze had mooie lichtmetalen velgen besteld. Die waren niet op de auto gemonteerd toen ze de garage eens bezocht vlak voor de aflevering. Helaas was ook de bestelde MP3-speler niet aanwezig en dan die trekhaak…die was even niet voorradig. Het waren allemaal zaken die ze later telefonisch nog had nabesteld maar dat was kennelijk niet helemaal goed gegaan.
De faktuur van de auto viel natuurlijk wat lager uit maar ja, die zaken wllde ze toch wel op haar auto hebben. Gelukkig had mevrouw Willems een uitstekend autobedrijf dat alles keurig oploste en een nieuwe nota maakte. Alles opgelost, zo leek het.

Vier maanden later slaat het noodlot toe. Op een regenachtige dag raakt mevrouw Willems in een slip en komt onzacht in aanraking met de vangrail. Zelf mankeert ze gelukkig niets maar de Renault, die nog steeds naar nieuw ruikt, raakt onherstelbaar beschadigd. Gelukkig had ze een goede autoverzekering met een uitgebreide Wa- Casco-dekking dus eind goed, al goed. Maar dat viel tegen….

De expert bepaalde de schade. En omdat de auto nog zo jong was, zou de nieuwwaarde worden uitgekeerd.

Maar welke nieuwwaarde?

Mevrouw Willems had (te snel) over het te verzekeren cascobedrag heen gekeken. Die werd toch al automatisch ingevuld toen de premievergelijking maakte?
Ze had zich toen echter niet gerealiseerd, dat er later nog extra’s op de auto waren gemonteerd, die niet in de in automatisch gegeven cascowaarde waren begrepen.
EN dat er bijna € 875,- aan afleveringskosten in rekening waren gebracht, toen ze de auto kocht.

Het liep dus alsnog droevig af. De later geplaatste extra’s werden niet vergoed en ook de afleveringskosten voor haar nieuwe Renault moest zij opnieuw betalen….

De autoverzekering en de afleveringskosten, vergeet die kosten niet bij het afsluiten!

Verzekert u een nieuwe auto, kijk dan kritisch naar het te verzekeren cascobedrag. Veel programma’s geven zelf al een waarde, maar vergelijk die waarde met het factuurbedrag van uw autobedrijf. Alleen al de post “afleveringskosten” kan een (behoorlijk) verschil opleveren. Vraagt u Depremievergelijker.nl anders even om advies. Het verhogen van het cascobedrag met enige duizenden euro’s heeft zelden enorme premieverschillen tot gevolg, en kan bij schade heel veel teleurstelling voorkomen.

Bereken hier een autoverzekering en de afleveringskosten voor een nieuwe auto en verhoog de waarde met afleveringskosten of andere later geplaatste extra’s:

Naar boven