Zuinige auto en autoverzekering

08 mei 2008 door

Zuinige Auto? Dan ook een zuinige autoverzekering!

Voor zuinige auto’s is er een nieuwe autoverzekering gekomen: de AutoSterPolis met energiekorting. Autoverzekeraars gaan er kennelijk vanuit dat mensen die een zuinige auto kopen, bewuste rijders zijn. Mensen, die voorzichtiger rijden en hun schadeverloop in de gaten houden.Waarom de premie voor de autoverzekering voor een zuinige auto omlaag kan, blijft voorlopig “een geheim ” van de autoverzekeraars, maar duidelijk is, dat het type Energielabel Auto u flink wat op de premie kan schelen. Bij de module Autoverzekering Berekenen en Autoverzekering Vergelijken, die u onderaan dit artikel vindt, zijn de nieuwe tarieven al ingeregeld. Het handige is voor u is, dat het type energie label al aan het kenteken is gekoppeld; als u uw kenteken dus bij het berekenen van uw autoverzekering ingeeft, wordt daar al automatisch rekening mee gehouden. Dat werkt dus heel wat eenvoudiger dan bij het Energielabel Woningen!

Om welke kortingen gaat het bij de autoverzekering voor zuinige auto’s”:

  • bij een energielabel a bedraagt de korting op de premie 15%
  • bij een energielabel b bedraagt de korting op de premie 10%
  • bij de overige energielabels auto’s blijft de korting gelijk.

De zuinigste auto’s profiteren dus niet alleen van een lagere fiscale bijtelling, maar ook van een lagere premie voor de autoverzekering. Een kleine zuinige auto wordt daarmee steeds aantrekkelijker en de verwachting is, dat we die de komende jaren dan ook steeds meer in het straatbeeld zullen zien. De strijd welk merk met de zuinigste auto komt, is in ieder geval nog lang niet gestreden.
Er wordt nog volop ingezet op de techniek voor de verbrandingsmotoren, maar de elektrische auto komt er aan. Dat is zeker. Het is niet uit te sluiten, dat ook voor dit type voertuigen autoverzekeringen komen met een lagere premie.

Een autoverzekering berekenen voor een zuinige auto berekenen, kunt u hier:Voor de fiscale regels inzake de Bijtelling Zuinige Auto verwijzen wij u naar de site van de Belastingdienst.

Naar boven