Goedkoopste autoverzekering

19 oktober 2020 door

De goedkoopste autoverzekering, zou die er zijn?

Deze wel zeer bijzondere goedkoopste autoverzekering is namelijk een verzekering met de laagste premie op een zeker moment in de tijd. En op het moment dat u op dit artikel klikte, waarvoor dank, zijn we net weer iets verder en de premies misschien weer net veranderd….En dat is bijna een drama want ook de polisvoorwaarden, de schadeafhandeling en de service waren bij de goedkoopste autopolis ook nog eens geweldig. De verzekering is dus zo bijzonder, dat deze bijna altijd uitverkocht is. Snel weer een avondje verder zoeken dus; er zit niets anders op….

U voelt het al; cynisme ten top.

“Waar gaat dit over?” Ik hoor het u denken en uw twijfel over de vraag of dit artikel wel serieus is, is zeer terecht.
Toch is de zoektocht naar de goedkoopste autoverzekering -die soms avonden, zo niet dagen- in beslag kan nemen, bijzonder hardnekkig. Maar is het al die moeite wel waard?  Als kleine test zou u hier, bij met de autoverzekering de goedkoopste autoverzekeringverzekering eens moeten berekenen. U krijgt dan een uitkomst, die enige ogenblikken later vergezeld gaat van onbehagelijke twijfel. Kan het niet nog voordeliger….wie is die “Depremievergelijker.nl” eigenlijk….en op naar de volgende aanbieder. Ik hoor wel eens van klanten dat ik geluk heb gehad dat ik ze uiteindelijk mocht verwelkomen. Niet omdat ik de allergoedkoopste was, maar de laatste site die werd bezocht. Uitgeput, moe gestreden en in totale verwarring was ik dan tenslotte maar gekozen.. nog steeds met veel twijfel natuurlijk, maar de arme nieuwe klant kon geen autoverzekeraar meer zien.

Dat is natuurlijk allemaal niet de bedoeling.

Zoek niet meer naar de goedkoopste autoverzekering.

Ik wil u het “vergelijkingsleven” wat makkelijker maken. Natuurlijk (natuurlijk!) is de hoogte van de premie zeker een factor van belang. Er zijn op internet diverse goede vergelijkingssites te vinden en Depremievergelijker.nl is er daar één van. Overal kunt u vergelijken op premies, maar om ook nog op meer aangename manieren van uw vrije tijd te genieten, adviseer ik u om de volgende vragen eens in het achterhoofd te houden als u op zoek gaat naar een goedkope autoverzekering:

  • wat zoek ik nu eigenlijk: de goedkoopste of de beste verzekering voor mijn auto;
  • wil ik direct met de verzekeraar zelf zaken doen, of heb ik liever de ondersteuning van een assurantietussenpersoon;
  • ademt het bedrijf dat ik bezoek de sfeer uit waarbij ik me thuis zou kunnen voelen;
  • en hoe wens ik te communiceren: bij voorkeur telefonisch of liever per e-mail.

Kijk, als u daar uit bent, kunt u al vele aanbieders wegklikken en uw zoektocht zal veel sneller tot een resultaat leiden waar u zich beter bij voelt. In een volgend artikel zal ik op alle bovenstaande punten uitvoeriger ingaan. De ware kunst van het vergelijken van autoverzekeringen zal u zich dan snel eigen maken.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven