Kosten Autoverzekering

Kosten Autoverzekering te hoog? Bereken en vergelijk snel een alternatief.

De kosten voor uw autoverzekering kunnen door de jaren heen aardig oplopen. Zo lang het goed gaat, gaat het goed, maar ongemerkt betalen we al snel meer dan nodig. Bij Depremievergelijker.nl berekent en vergelijkt u snel en eenvoudig een scherpe premie voor uw autoverzekering. En, kunt u ook gelijk de polisvoorwaarden bekijken. We werken uitsluitend met de grote bekende verzekeraars. Met een aantrekkelijke extra internetkorting natuurlijk. Als u denkt, dat de kosten autoverzekering te hoog zijn geworden, bereken dan  snel uw voordeel en vergelijk gelijk de polisvoorwaarden via Autoverzekeringen Vergelijken.

Kosten autoverzekering rijzen soms de pan uit.

Het premiespel, om het zo maar te noemen, van autoverzekeraars is vaak volstrekt onbegrijpelijk en vooral ondoorzichtig voor de consument. De verschillen in premie van de verschillende verzekeraars voor dezelfde auto, en voor dezelfde dekking, kunnen soms tot 500% oplopen, zelfs tot meer. Soms komen verzekeraars met goede (maar wel eigen) redenen:

  • hun totale bestand van autoverzekeringen heeft al enige jaren een slecht resultaat;
  • men heeft uitgesproken slechte ervaringen met de schadecijfers bij bepaalde automerken;
  • men heeft slechte ervaringen met bepaalde regio’s;
  • of, gelooft u het of niet, de eigen systematiek van premie berekenen deugt niet.

Het is mede door deze redenen, dat de kosten autoverzekering zo kunnen verschillen van verzekeraar tot verzekeraar. Het is immers maar net, waar zo’n verzekeraar aan de goede of de slechte kant van de streep staat.
De statistische wetenschap en verregaande automatisering stelt verzekeraars steeds meer in staat, om tot op straatniveau uit te zoeken waar de klappen vallen. Voor de autoverzekering was het enige decennia geleden heel gemakkelijk om de premie te berekenen. Voor de Wa-verzekering was dit het gewicht van de auto, voor de Beperkt-Cascoverzekering was dit de dagwaarde en voor de Volledig Cascoverzekering de oorspronkelijke cataloguswaarde. Later aangevuld met de leeftijd van de bestuurder, en een grove indeling van Nederland met vier regio’s. De kosten voor een autoverzekering waren toen, kortom, helder als glas. Nu speelt o.a. het merk, het vermogen en soms zelfs de kleur van de auto een rol….
In andere artikelen gaan we zeker nog op deze premiefactoren in.

Waakzaamheid geboden om de kosten van uw autoverzekering te beperken.

Nu autoverzekeraars duidelijk hun eigen afwegingen maken om te komen tot bepaalde autopremies, zo moeten consumenten hetzelfde doen om de kosten autoverzekering in het redelijke te houden. Het is daarom heel verstandig uw premie weer eens door te rekenen. Niet alleen als u nog geen verzekerde bent bij Depremievergelijker.nl, maar ook als u dat al wel bent. Als u aan ons opgeeft een andere auto te hebben gekocht, doen wij dat zelfs zelf al voor u. Wat bij het afsluiten van de verzekering destijds een goede aanbieding was, kan voor een andere auto opeens heel anders uitpakken. Bij depremievergelijker.nl heeft u een ruime keuze aan gerenommeerde verzekeraars om altijd een voordelige verzekering te berekenen.

Uw kosten autoverzekering omlaag brengen? Bij Depremievergelijker.nl heeft u zeker succes.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven