Meldcode van de auto en de autoverzekering

Meldcode auto op de nieuwe kentekencard - Depremievergelijker.nl
Waar vind ik de meldcode van de auto op het kentekenbewijs Deel 1 - Depremievergelijker.nl

De meldcode van de auto wordt altijd gevraagd, bij het afsluiten van een autoverzekering.
Het maakt daarbij niet uit, om wat voor type auto het gaat. De code is dus ook nodig voor een bestelautoverzekering, een motorverzekering of een vrachtautoverzekering.

Waar vind ik de meldcode van de auto.

De meldcode bestaat uit de laatste vier cijfers van het zogenaamde voertuigidentificatienummer.
Het voertuigidentificatienummer (Vehicle Identification Number -V.I.N) is een uniek nummer van de auto. Het geeft het voertuig als het ware een vingerafdruk.
Vroeger werd dit het chassisnummer genoemd. De meeste mensen doen dit (gelukkig) nog steeds.
U vindt de meldcode van de auto op het kentekenbewijs Deel 1. Of, op de nieuwe kentekencard zoals u op de afbeeldingen kunt zien.

Waarom is voor de autoverzekering de meldcode nodig.

De combinatie van het kenteken en de meldcode van de auto is van belang voor uw autoverzekeraar. Die moet de autoverzekering namelijk aanmelden bij de RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer)
Verzekeraars zijn namelijk verplicht zich te melden bij de RDW, als uw autoverzekeraar. Zo is altijd snel te controleren, voor bijvoorbeeld de politie, of u wel verzekerd bent. En zo ja, bij welke maatschappij.

De meldcode is ook een extra controlemiddel

De meldcode van de auto is ook een extra controle. Zowel voor u als voor uw verzekeraar. Want de combinatie kenteken/meldcode is absoluut uniek. Als er een onjuiste combinatie wordt aangemeld, wordt dit onmiddellijk vastgesteld door de RDW. Samen met de autoverzekeraar en u, kunnen we dan gelijk uitzoeken wat er aan de hand is. Het is dus goed, dat die controle er is, voordat u uw autoverzekering of motorverzekering afsluit. Zo kan het kenteken dat op uw auto of uw motor aanwezig is, vervalst zijn. Of er kunnen andere onregelmatigheden opduiken, die u maar beter kunt weten.

Als u een nieuwe autoverzekering afsluit bij Depremievergelijker.nl of een andere auto op uw polis wilt verzekeren, geeft u altijd ook de meldcode op. En niet alleen het kenteken. Dan kunnen wij alles snel voor u verwerken.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven