Nieuwwaarde van uw auto langer verzekerd houden

Nieuwwaarde van uw auto langer verzekerd houden

De nieuwwaarde van uw auto langer verzekerd houden, dan één jaar. Dat is een aantrekkelijke gedachte. Want stel, de auto wordt na dertien maanden gestolen, of raakt total loss. Wat krijgt u dan? Er zijn immers verschillende regelingen. En hoe is de situatie na bijvoorbeeld twee jaar? Uw auto langer tegen nieuwwaarde verzekeren, neemt veel onzekerheid weg.

Nieuwwaarde van uw auto langer verzekerd houden, waarom zou u?

Als u een nieuwe auto koopt, kennen de meeste autoverzekeringen vaak dezelfde regeling. Gedurende maximaal één jaar na aankoop, krijgt u de nieuwwaarde terug bij een totaal verlies. Bijvoorbeeld, als de auto niet wordt teruggevonden na diefstal, of na en total loss. Na dat jaar, gaan de meeste autoverzekeraars afschrijven op de nieuwwaarde van de auto. Meestal zo’n 1.5% per maand.

En daar kunnen de addertjes al beginnen. Sommige maatschappijen beginnen namelijk af te schrijven vanaf de twaalfde maand. Rijdt u uw auto aan het einde van de veertiende maand total loss, dan is er dus 3% afgeschreven. Dat gaat nog….
Andere verzekeraars hebben de regeling, dat in het eerste jaar ook de nieuwwaarde van de auto is verzekerd maar, dat men daarna gaat afschrijven vanaf de zesde maand. Nemen we weer even het voorbeeld van een total loss na 14 maanden.  Dan betekent deze regeling, dat we op 12% afschrijving op de nieuwwaarde uitkomen. Immers, 6 maanden uit het eerste jaar en 2 maanden uit het tweede jaar! Er bestaan zelfs afschrijvingsregelingen van 1.75% en 2% .
De nieuwwaarde van uw auto langer verzekerd houden, is dus vaak het overwegen waard.
Dan heeft u van al dit gecijfer geen last.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven