Premie autoverzekering berekenen

22 november 2013 door

Premie autoverzekering berekenen en hoe dan verder…

Premie autoverzekering berekenen en vindt snel de goedkoopste premie. Zo schreeuwen vele aanbieders mij tegemoet, als ik wel eens kijk hoe anderen het doen. En gelijk hebben ze, ik maak mij er zelf ook wel eens aan schuldig, en het schijnt nodig te zijn om “de klant over de streep te trekken” De premie voor een autoverzekering berekenen is snel te doen op internet, en dan heb ik die premie, maar dan….Heb ik dan ook een passende verzekering? Daarover gaat dit artikel.

Het is absoluut waar, dat zolang ik in dit vak zit als assurantieadviseur (alweer 25 jaar) autoverzekeraars elkaar bestrijden met de hoogte van hun premies. Zouden die verzekeraars allemaal dezelfde voorwaarden hebben, en op alle andere fronten elkaars “kloon” zijn, dan is de premie het enige waar op gelet moet worden bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. Ik zou de vraag aan het begin van dit verhaal “Premie autoverzekering berekenen en hoe dan verder…” dan kunnen beantwoorden met de woorden: doet u het vooral zo; het maakt toch allemaal niets uit.

Waarom is het allemaal veel lastiger voor de consument. Ik zal enige punten, of liever valkuilen, behandelen die handig en zinvol zijn voor u om op te letten als u de premie voor uw autoverzekering gaat berekenen.

Premie autoverzekering berekenen, wat wil ik nu eigenlijk echt….

  • de polisvoorwaarden van autoverzekeringen verschillen per maatschappij wel degelijk;
  • verzekeraars zijn individuele bedrijven met een eigen identiteit, een eigen visie op klantvriendelijkheid, een eigen moraal en eigen opvattingen over het begrip “kwaliteit”
  • hoe wordt de verzekering afgesloten: op internet bij een verzekeraar rechtstreeks, bij een assurantiekantoor op de hoek, of bij een onafhankelijke assurantieadviseur op internet?
  • ik moet “een dekking hebben” maar welke?
  • vindt u eigenlijk inderdaad, dat laagste premie voor uw autoverzekering het enige is wat telt?

Polisvoorwaarden van autoverzekeringen, één chaos?

Neen, zo erg is het gelukkig niet; veel zaken zijn hetzelfde. Voor het Wa-deel van uw verzekering bijvoorbeeld, stelt de wet al bepaalde eisen waar iedere verzekeraar aan moet voldoen. Heel veel mensen denken daarom, dat het voor een “kale” WA-verzekering daarom absoluut niets uitmaakt bij welke autoverzekeraar dit wordt verzekerd. Maar toch ook hier zijn al verschillen mogelijk. Ik zal hier op korte termijn met nieuwe artikelen nader op ingaan.

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven