Wegenbelasting Berekenen

14 januari 2008 door

Wegenbelasting is tot onze verbazing nog niet doorgedrongen tot de Ergenissen-T0p 10 waar het Korps Landelijke Politie Diensten zo vaartvarend op let. Vreemd eigenlijk, want een ergenis is wegenbelasting voor veel mensen wel, zeker als ze horen dat het in veel landen in Europa “anders” gaat. In Duitsland bijvoorbeeld, is de wegenbelasting al opgenomen in de brandstofprijs(!)

Wat het gebruik van de weg u aan wegenbelasting kost, kunt u na lezing van dit artikel zelf snel berekenen (dan weet u het maar….)
Wie gelijk de pijnbank verkiest, klikke gelijk op Wegenbelasting Berekenen onderaan dit arikel.
Wie het lijden liever nog wat uitstelt, leze verder….

U bent er nog en u heeft nog maar even niets berekend? Maakt u dan gereed voor de ontvangst van woorden “van zalvende ende verzachtende” aard. Aan het einde van dit artikel kunt u dan meer gesterkt uw wegenbelasting alsnog berekenen.

U merkt het al, hoewel het berekenen van ’s lands wegenbelasting een gewichtig en serieus onderwerp is, zullen we deze fiscale materie toch maar enigszins luchtig behandelen. Dit in overtuiging, dat onze autopremies die u wellicht al wel berekend heeft, u in ieder geval wat hebben opgemonterd.

Net als bij Depremievergelijker.nl zelf, kunt u bij de Belastingsdienst op uw “premies” (aldaar “tarieven” geheten) volop invloed uitoefenen. Zo kunt u bijvoorbeeld verhuizen naar een andere provincie, de dieselmotor in uw auto vervangen door een benzine- of LPG-exemplaar, het interieur uit uw auto verwijderen om het gewicht te verlagen of uw voertuig ombouwen tot camper. Er valt dus in ieder geval iets te kiezen!

Aldus is het tarief van de wegenbelasting gebaseerd op:

  • de provincie waarin u woont
  • het type brandstof van uw auto
  • het gewicht van uw auto
  • het type voertuig

Maar, aan de andere kant, is het geen groot goed om wegenbelasting te kunnen betalen, en om op ’s werelds betere, zo niet beste, wegen te rijden. (Goed, smaken verschillen) Om zo rijk te zijn, dat dit artikel voor u interessant is, want dan heeft u kennelijk een auto of motor. We mogen dus au fond niet mopperen en al helemaal niet op de mensen van de Belastingdienst die slechts de (op democratische wijze tot stand gekomen) wet uitvoeren.

Kop op dus en bereken hier de wegenbelasting voor uw auto. Polisoorwaarden vergelijken hoeft niet. De Belastingdienst maakt het immers leuker.

En weet u wat nu het hypocriete is aan dit artikel over de wegenbelasting?

Ook voor de premies voor een autoverzekering is het belang waar u woont, wat het gewicht is van uw auto, wat voor type voertuig het is en soms doet de brandstof ook nog mee….en een WA-verzekering voor uw auto is net zo (wettelijk) verplicht als het betalen van wegenbelasting (blijft tussen ons…toch?)

Januari 2008

Copyright (behalve de belastingtarieven en de rekentool van de fiscus) Depremievergelijker.nl

Zelf uw de premie voor uw autoverzekering berekenen?  (hier wel meerdere aanbieders!)

Klik hier:

Naar boven