Segway-verzekering met extra korting

De Segway en de verzekering

De Segway-verzekering is gereed. Want u heeft er wellicht al van gehoord. Deze elektrisch aangedreven tweewielige step die in Nederland een groot succes belooft te worden. Ook verzekeraars hebben zich gebogen over de mogelijkheden, om te komen met een passende verzekering, en die is er nu. U kunt hier de premie berekenen en de verzekering direct afsluiten.

(Het laden van de rekenmodule Segway verzekering kan enige seconden duren….)

 

De Segway-verzekering moest nog uitgevonden worden.

Voordat er een verzekering mogelijk was, moesten er nogal wat wettelijke hindernissen worden genomen. Hulde daarvoor aan de importeur Segway Nederland. Maar, men heeft het ook in Den haag gezien. Dit nieuwe vervoermiddel betekent een serieuze mogelijkheid, om het steeds drukkere stadsverkeer het hoofd te bieden.

De wetgever heeft wel een aantal eisen gesteld aan het gebruik van deze zogenaamde Step. Aan de verzekering van het nieuwe revolutionaire vervoermiddel worden bijzondere eisen gesteld.  Verzekeringstechnisch wordt de Segway als een motorrijtuig beschouwd. Daarmee valt deze onder de werking van de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) net als auto’s, brommer en scooters. De definitieve verzekering is dus te vergelijken met de brommerverzekering en de scooterverzekering.

Een Segway kopen is één ding, een passende verzekering is iets anders. Depremievergelijker.nl heeft de mogelijkheden. Wel zoek ik nog meer  verzekeraars, zodat ook voor deze nieuwe verzekering echt vergeleken. Veel belangstelling er helaas nog niet.

Alvast enige weetjes over het gebruik van de Segway Step:

  • verplichte WA-verzekering;
  • minimale leeftijd: 16 jaar;
  • geen helm verplicht;
  • naast elkaar rijden niet toegestaan;
  • mobiel bellen op de Segway verboden;
  • plaats op de weg: fietspad of rijbaan(*)
  • maximale snelheid: 25 km/u;
  • gebruik van reflectoren verplicht.

(*) Mensen met een handicap mogen wel op de stoep rijden, met een snelheid van maximaal 6 km per uur.

De premies voor de Segway-erzekering zijn dus nu bekend. Behalve de (verplichte) WA-dekking, is ook een cascoverzekering mogelijk.

Naar boven