Camperverzekering en de schadevrije jaren

06 februari 2017 door
Camperverzekering en schadevrije jaren kunnen soms misverstanden geven.

De camperverzekering en de schadevrije jaren die je op zo’n verzekering krijgt bij aanvang. Helaas leidt het vaak tot discussies tussen de verzekeraar en de degene die zijn camper wil verzekeren. Voor mensen die al jaren een kampeerautoverzekering hebben, is er natuurlijk geen probleem. De schadevrije jaren op hun camperverzekering immers, staan vast.
De misverstanden ontstaan, als er voor het eerst een camper verzekerd wordt. Die polis blijkt dan later toch duurder uit te pakken. Dat kan behoorlijk irriteren…Waar gaat het nu mis, en hoe voorkomen we dat.

De camperverzekering en uw schadevrije jaren op een andere auto.

Het blijft een hardnekkig misverstand. Vele mensen denken, niet geheel onlogisch, dat opgebouwde schadevrije jaren geldig zijn, voor ieder voertuig binnen het gezin. Stel, men begint met een auto en er worden acht schadevrije jaren opgebouwd. Er komt vervolgens een motor en die motorverzekering krijgt dan natuurlijk ook acht schadevrije jaren. Want die jaren zijn er toch al? Opgebouwd op de autoverzekering? Nog wat later, komt er dan een kampeerauto en ook voor de kampeerautoverzekering geldt dan natuurlijk: acht schadevrije jaren. Toch?
Ik zou het u graag gunnen, maar helaas werkt het zo niet. Hoe gaat het dan wel…

Schadevrije jaren gelden per polis, en niet per persoon.

We kunnen er uren over praten samen maar ik mag (zo eigen aan mijn vak) weer de advocaat van de duivel zijn. Schadevrije worden per polis opgebouwd en niet per persoon. Zo kan het gebeuren, en dat is mijn dagelijkse praktijk, dat u acht schadevrije jaren op uw autoverzekering heeft, drie op uw motorverzekering, en twee op trikeverzekering. En dan komt er nog een camper….hoe gaat het dan?

Uw nieuwe camperverzekering en de schadevrije jaren, acht jaar, of drie jaar of twee jaar. Wat wordt het? Welnu, u begint met nul schadevrije jaren met uw camper. Helaas, ik wil, maar kan het niet beter maken. Ik heb het niet uitgevonden. Het is “gewoon” weer een nieuwe polis. Een schrale troost is, dat na een schade die tot terugval op Bonus/Malusladder leidt, alleen die polis wordt getroffen, waar de schade op valt. Als alle polissen aan elkaar “geklonken” zouden zijn, zou u voor al die verzekeringen waarschijnlijk meer gaan betalen….

Waar gaat het mis bij de berekening van de premie voor de camperverzekering?

Camperverzekering en de schadevrije jaren

En hoe komt u nu, dit allemaal wetende, tot een juiste berekening (en vergelijking!) als u kampeerautoverzekeringen gaat vergelijken. Er wordt altijd gevraagd of u nog een auto voor dagelijks gebruikt heeft. En zo ja, hoeveel schadevrije jaren u op die autoverzekering heeft.
Wat verder in de rekenmodule wordt weer gevraagd, onder “Bestuurder” hoeveel schadevrije jaren u heeft.

Bedoeld wordt, als bestuurder van een camper(!)

En daar gaat het vaak mis. Veel mensen vullen dan weer hetzelfde aantal schadevrije jaren in als bij hun autoverzekering….En dan volgen erg lage premies die later worden bijgesteld door verzekeraars nadat de verzekering is afgesloten.

Soms wel extra korting op de camperverzekering, als u schadevrije jaren op een ander voertuig heeft.

Voorkom teleurstelling achteraf, en vult u bij de schadevrije jaren als campereigenaar dus het juiste aantal jaren in. Het is overigens wel zo, dat veel camperverzekeraars u extra korting geven, als u met uw auto voor dagelijks gebruik, al een aantal schadevrije jaren heeft opgebouwd. Uw nieuwe verzekering begint dan weliswaar met nul schadevrije jaren, maar u krijgt dan al wel een hogere startkorting.

Direct een camperverzekering berekenen en vergelijken? Bij de grote verzekeraars met extra internetkorting?

Bereken dan hier uw voordeel en sluit een voordelige verzekering voor uw camper af.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Depremievergelijker.nl
Average rating:  
 0 reviews
Naar boven