Een Caravanverzekering vergelijken bij Depremievergelijker.nl

Caravanverzekering vergelijken

Uw caravanverzekering vergelijken? Krijg snel een duidelijk overzicht.

Caravanverzekeringen zijn het vergelijken waard.

Een lage premie en uitgesproken goede voorwaarden; dat is toch wat we zoeken? De ideale combinatie voor elke caravan bestaat niet. Vandaar dat u bij Depremievergelijker.nl op uw gemak kunt zoeken naar een caravanverzekering, die u uiteindelijk het beste bij u past.

Uw Caravanverzekering vergelijken.

Premies van caravanverzekeringen.

Caravanverzekeringen kunnen behoorlijk verschillen. Er zijn veel verzekeraars, en dus ook veel verschillende premies en voorwaarden. Hoe maakt u nu een goede keuze?

De goedkoopste caravanverzekering lijkt soms nog een aardige dekking te bieden. Maar dan blijkt, ik geef maar een voorbeeld, dat er een minder gunstige afschrijvingsregeling is. En die duurdere verzekering dan? Die heeft een zeer indrukwekkende lijst van dekkingen. Maar ja, die premie….

Een goede caravanverzekering is tegenwoordig niet bepaald goedkoop meer. De premie is wel enigszins te drukken, als u de verzekering onderbrengt in een pakketverzekering. De pakketkorting, geldt dan ook voor uw caravan.

Eén goed advies kan ik u in ieder geval geven. Het valt namelijk op, dat de premies en de dekkingen van caravanverzekeringen, sterk samenhangen. Net als bij reisverzekeringen. Verzekeringen voor de caravan vergelijken mensen natuurlijk allereerst, om een gunstige premie te vinden. Maar is dat altijd de juiste weg? Er is natuurlijk niets mis mee, om te zoeken naar een lage premie. Maar realiseert u zich, dat de dekking dan vaak minder kan zijn. Dat hoeft, helemaal geen probleem te zijn. Maar, het is beter, om u dat bij het afsluiten van de nieuwe caravanpolis te realiseren. En niet ver weg in den vreemde. Bezuinigt u dus niet teveel op de verzekering van uw caravan!

Dekkingen op caravanverzekeringen

Het is niet eenvoudig om snel te zien, waar u nu precies voor verzekerd bent met uw nieuwe verzekering. De premies staan bij allerlei verzekeraars mooi onder elkaar, maar wat krijgt u dan? Ik zie bij veel maatschappijen een reeks van namen voorbij komen, die vaak weinig zeggen:

  • Excellent;
  • Excellent Plus;
  • SOL Caravan;
  • Beschadiging / Aanrijding;
  • Brand / Diefstal / Natuur;
  • Uitgebreid.

Prachtig, maar wat koop je ervoor. Je moet echt goed opletten. Want bij de vorm “Brand / Diefstal / Natuur” bijvoorbeeld, is schade door een aanrijding niet verzekerd. En om het nog ingewikkelder te maken, koppelen sommige verzekeraars de ene dekking, aan de andere dekking. Bij verzekeraar Unigarant bijvoorbeeld, is hagelschade gekoppeld aan stormschade. Als u geen hagelschade verzekert, bent u automatisch ook niet verzekerd voor storm. Dat is niet altijd direct duidelijk.

Wij werken onder anderen met:

Een caravan verzekeren? Ook bij de Depremievergelijker.nl natuurlijk!

Waarom uw caravan verzekeren bij Depremievergelijker.nl ?

  • de premie voor uw caravan is er altijd gegarandeerd scherp, door de extra internetkorting.;
  • grootste aanbod van caravanverzekeringen;
  • uitgebreide vergelijking van de polisvoorwaarden, want zeker op voorwaarden is vergelijken belangrijk.
  • de snelle afhandeling van schade van Depremievergelijker.nl waarbij we onder andere samenwerken met Omnia.

De goedkoopste caravanverzekering gevonden, maar met de voorwaarden die bij u passen? Dan heeft u goed gekozen. En komt u er niet uit? Ik adviseer u graag.

Waarom bij Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over het verzekeren van uw caravan:

Welke caravanverzekering is het beste voor mij?

Hoe nieuwer de caravan, hoe meer het loont om een schade nog te repareren. Wat voor schade dan ook. Ik zou in die beginjaren dus kiezen voor een verzekering, met een uitgebreide dekking (All Risks)
Deze verzekering moet ook voorzien in een goede afschrijvingsregeling, als de caravan total loss zou raken., of nog een bepaalde periode de nieuwwaarde moeten uitkeren. Drie jaar of vijf jaar bijvoorbeeld. Hulp nodig bij uw keuze? Laat u het gerust weten.

Een nieuwe caravanverzekering, waar moet ik op letten?

U heeft vast al een beetje in uw hoofd, voor welke gevaren u verzekerd wilt zijn. Brand ongetwijfeld, maar waarschijnlijk ook diefstal, stormschade en/of hagelschade. Of voor schade die ontstaat, als u van de weg raakt met de caravan. Maar niet elke caravanverzekering dekt die schaden. Let dus goed op de dekking die u voor uw premie krijgt. Ik adviseer u graag.

Is een caravanverzekering verplicht?

Caravanverzekeringen zijn niet wettelijk verplicht, zoals bijvoorbeeld de autoverzekering.

Wat kost een caravanverzekering?

De premie voor deze verzekering hangt van een aantal factoren af. Allereerst van de waarde. Maar ook het bouwjaar, het type, de gewenste dekking en de mee te verzekeren accessoires zijn van belang.

Wat dekt een caravanverzekering?

Heel belangrijk om daar bij stil te staan, want dat kan per verzekering enorm verschillen. Er bestaan eenvoudige verzekeringen voor de caravan, waarbij alleen brand en diefstal verzekerd is. Soms nog uit te breiden met storm. Dan zijn verschillende polissen met namen als Uitgebreide Caravanverzekering of Excellent of TOP. En hier is het even oppassen geblazen. Want hoe uitgebreid is dan dat uitgebreid? Meestal zijn dan evenementen als waterschade, ruitbreuk, aanrijdingen, van de weg raken en soms hagelschade, ook meeverzekerd. Bij de echte Topdekkingen hebben we het over (praktisch) All Risks. Vrijwel iedere beschadiging is gedekt. ook als er bijvoorbeeld iets uit een bovenkastje op een kookplaat valt. We kunnen altijd samen even overleggen.

Wat is een waardegarantie op caravanverzekeringen?

Met de waardegarantie op uw caravanverzekering wordt bedoeld, dat u gedurende een vooraf afgesproken termijn, altijd de nieuwwaarde terugkrijgt, als de caravan total loss is door een schade. Afhankelijk van de maatschappij die u kiest, bestaan er termijn van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar, en 7 jaar. Ik kan voor u berekenen of dit zinvol voor u is.

Groene kaart voor de caravan.

De Groene Kaart voor de caravan wordt niet afgegeven door uw autoverzekeraar, en niet door uw autoverzekeraar. Daar bestaan nog steeds veel misverstanden over. De Groene Kaart, wordt ook wel het Internationaal Verzekeringsbewijs (IVB) genoemd. Het is een document waarmee u in het buitenland kan aantonen, dat u verzekerd bent voor de schade aan anderen. Uw wettelijke aansprakelijkheid dus. Als u schade veroorzaakt met een aangekoppelde caravan, dan moet uw autoverzekeraar deze schade betalen.
Vandaar, dat de autoverzekeraar de Groene Kaart moet afgeven.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven