Caravanverzekering – Disselslot – Koppelingsslot

Een disselslot soms verplicht op de caravanverzekering

Bij de caravanverzekering kan, afhankelijk van het type caravan, door de betreffende verzekeraar een disselsot verplicht worden gesteld; ook wel een koppelingsslot genoemd. In vrijwel alle gevallen worden er dan tevens kwaliteitseisen aan deze disselsloten gesteld om te voorkomen dat men u “om het even wat” als koppelingsslot verkoopt.

Helaas zijn er schaden bekend, dat een verzekeringsmaatschappij vergoeding van een caravanschade weigerde, omdat de verzekerde weliswaar een nota van het slot kon laten zien, maar dat dit disselslot niet voldeed aan de gestelde eisen. Het gemonteerde exemplaar was een zodanig slechte kwaliteit, dat de schade daardoor aantoonbaar verergerd was.

Om te voorkomen dat u tegen dezelfde narigheid bij schade oploopt, kunt u hier een lijst Disselslot caravan  downloaden met goedgekeurde sloten en de leveranciers. Heeft u nog vragen over het disselslot? Stelt u ze dan gerust via Stel uw vraag.

Nu nog een voordelige caravanverzekering berekenen en de voorwaarden vergelijken? Klikt u dan hier:

Bij depremievergelijker.nl vindt u altijd een voordelige caravanverzekering en kunt u de polisvoorwaarden en premies goed met elkaar vergelijken.

Naar boven