Verzekeringskaart voor de Caravanverzekering

Verzekeringskaart voor de caravanverzekering

Verzekeringskaart voor de Caravanverzekering, wat vindt u daar.

Deze verzekeringskaarten voor de caravan, wordt uitgebracht door verschillende caravanverzekeraars. Zo’n verzekeringskaart geeft direct een overzicht, van de belangrijkste dekkingen op uw caravanverzekering,  Dat is handig, omdat alle maatschappijen dezelfde indeling gebruiken op deze verzekeringskaarten. Daardoor wordt het mogelijk, om verschillende caravanverzekeraars snel met elkaar te vergelijken.

Wat vindt u op deze informatieve kaarten?

U vindt op de verzekeringskaart voor de caravanverzekering informatie, over een aantal belangrijke zaken met betrekking tot uw verzekering:

 • wat is een caravanverzekering precies?
 • welke verschillen zijn er, tussen een toercaravan en een stacaravan?
 • heb ik recht op hulpverlening na een ongeval, en zo ja, welke hulp?
 • wat is er verzekerd op deze verzekering?
 • als pechhulp is meeverzekerd, waar heb ik dan recht op?
 • hoe zit het met de dekking voor luifels en voortenten?
 • is de inboedel in de caravan ook verzekerd?
 • wanneer de caravan wordt gestald, is en dan ook dekking?
 • is er een eigen risico?
 • wat zijn de uitsluitingen op een caravanverzekering?
 • hoe wordt mijn schade geregeld?
 • op welke wijze sluit ik mijn caravanverzekering af en hoe stop ik de verzekering weer?

De verzekeringskaart voor de caravanverzekering is daarom een goed initiatief geweest van het Verbond van Verzekeraars. U hoeft niet geen stapel polisvoorwaarden te bestuderen. De belangrijkste zaken zijn direct te vinden.

De volgende verzekeringskaarten voor de caravan zijn inmiddels beschikbaar.

ASR Stacaravan BCASR Stacaravan VCASR Toercaravan BCASR Toercaravan VC
EuropeescheNat. NederlandenUnigarantDelta Lloyd
GeneraliAveroGoudse ExcellentGoudse Excellent Plus

De juiste caravanverzekering vinden; de verzekeringskaarten kunnen helpen.

Een passende caravanverzekering vinden blijft nog moeilijk. Of liever, het vraagt wat speurwerk. Verzekeraars hebben veel verschillende caravanverzekeringen en vouwwagenverzekeringen op de markt gebracht. Allemaal met klinkende namen. Maar wat u nu precies verzekert, blijft soms onduidelijk. En daar kan de verzekeringskaart voor de caravanverzekering goede diensten bewijzen., Zo hebben we bijvoorbeeld dekkingen als “Brand en Storm” en dat is nog te begrijpen. Maar je ziet ook namen als “Brand en Storm en Natuur” Met het woord “natuur” kunnen dan weer verschillende evenementen bedoeld worden. Denkt u bijvoorbeeld behalve aan storm, ook aan overstroming, wateroverlast, enzovoorts. Maar, en dat is belangrijk, gebeurtenissen als aanrijdingen, losraken van de auto en botsingen, zijn dan weer niet verzekerd.

Kijkt u dus niet alleen naar de premie, bij het vergelijken van dit soort verzekeringen. De verzekeringskaart voor de caravanverzekering biedt zeker al veel ondersteuning. En u bij bij twijfel kunt gewoon even contact met mij opnemen. Het is immers heel vervelend, als u na een schade ontdekt, dat die nu net niet onder dekking valt.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven