Korting op de inboedelverzekering met het Politiekeurmerk

09 maart 2017 door
Korting op de inboedelverzekering met het PolitieKeurmerk

Korting op de inboedelverzekering, met het Politiekeurmerk Veilig Wonen, is bij vele verzekeraars mogelijk. Deze premiekorting kan oplopen tot wel 20%. Dit is afhankelijk van de maatschappij, waar de inboedel verzekerd is.
Door te voldoen aan de eisen van het Politiekeurmerk, wordt het inbrekers namelijk een stuk moeilijker gemaakt. Dat blijkt de kans op inbraak aanzienlijk te verminderen. En dat is niet alleen goed voor de verzekeraar.

Wat is het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Het gaat, kort gezegd, om het creëren van een goed beveiligd huis. Punt.
U krijgt het zogenaamde PKVW-certificaat Veilig Wonen, als de woning is voorzien van een aantal voorzieningen om het inbrekers flink moeilijk te maken. Deze voorzieningen hebben niet alleen betrekking op het hang- en sluitwerk, maar ook op een aantal andere maatregelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verlichting bij de buitendeuren, rookmelders, en het zorgen van een goed zicht vanuit de hal, op wie er voor de deur staat.
Op de site van het Politiekeurmerk vindt u een lijst van eisen, waar uw woning aan dient te voldoen. Ook vindt u daar de experts die u kunnen helpen met het verkrijgen van het certificaat.

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt steeds belangrijker.

Het Politiekeurmerk (PKVW) is voor veel mensen nog geen hot item. Men vindt de korting op de inboedelverzekering die je krijgt, te gering. Dat lijkt een logische redenering want stel, je betaalt ieder jaar Euro 200,- voor deze verzekering. Dat zou dus bij sommige maatschappijen een premiebesparing kunnen opleveren van Euro 40,- En dat is nog wel het maximale…En om het huis helemaal in orde maken, zodat het PKVW-certificaat kan worden verkregen, kan nog een stevige investering noodzakelijk zijn.
De schadelast voor verzekeraars echter, als gevolg van inbraken, blijft zorgwekkend hoog. Er beginnen steeds meer stemmen op te gaan, om het PKVW verplicht te gaan stellen. Premies moeten immers wel betaalbaar blijven.

Korting op de inboedelverzekering komt ieder jaar terug.

De premiebesparing komt natuurlijk wel ieder jaar terug. De beveiligingskosten kunnen dus wel terugverdiend worden. Of een groot deel dan tenminste. Maar de lagere verzekeringskosten mogen niet alleen doorslaggevend zijn.
Als ik een klant die een inbraakschade aanmeldt vraag, wat nu het allerergste was, dan komt steevast het antwoord “dat ze bij mij binnen zijn geweest” Opvallend genoeg, worden de gestolen spullen vaak niet eens als eersten genoemd.
Je basis, je privacy, je gevoel van veiligheid….alles wordt na een inbraak aangetast. Daar kan geen uitkering uit een inboedelverzekering tegenop. Het blijft een shock.
Korting op de inboedelverzekering met het Politiekeurmerk, is dus zeker meegenomen, maar ongewenste bezoekers buiten de deur houden is nog prettiger.

Oriënteert u zich eens op uw eigen situatie; misschien is het ook iets voor u. En heeft u eenmaal het certificaat, dan hoor ik het graag. Dan regel ik de korting!

Via Inboedelverzekering Vergelijken, kunt u nu al zien wat het scheelt.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Depremievergelijker.nl
Average rating:  
 0 reviews
Naar boven