Vergoedingen aan Vergelijkers op het internet

05 maart 2015 door

De vergoedingen aan sommige vergelijkers op het internet zijn misleidend

Verzekeringen vergelijken op het internet doen steeds meer mensen. Dat is een goede zaak alleen, wat vergelijkt u nu precies? Veel vergelijkingssites, blijken niet de resultaten bovenaan te zetten, die voor de consument het beste zijn. Alleen de producten waar ze zelf goed aan kunnen verdienen komen boven. De vergoedingen aan vergelijkers, wordt zo maatgevend voor de uitkomst van de “vergelijking” .Dat is niet alleen uitermate misleidend, maar verzekeringstechnisch zelfs gevaarlijk.

Vergoedingen aan vergelijkers op het internet, hoe werkt dat?

Een eerlijke vergelijking komt tot stand, als u weet WIE er vergelijkt. En WAT er wordt vergeleken. Is de vergelijker bijvoorbeeld al eigendom van een verzekeraar, dan kan het al oppassen geblazen zijn. Hoe onafhankelijk is zo’n vergelijkingssite dan echt….En welke verzekeraars worden meegenomen in de vergelijking en met welke produkten. Pas als u daar een goed beeld van heeft, weet u wat u precies aan het vergelijken bent. De vergelijker moet u dus allereerst volledige openheid van zaken bieden. Depremievergelijker.nl doet dat aan u, met een speciaal document of liever, een verklaring van volstrekte onafhankelijkheid.

Als een vergelijker op het internet echt onafhankelijk is, moet aan uw belang worden gedacht. En niet aan de belangen van aandeelhouders, verzekeraars en andere betrokkenen. Verzekeraars zouden naar mijn idee dus geen vinger in de pap moeten hebben bij vergelijkers. En, vergelijkers zouden niet mogen worden betaald door verzekeraars, om hoger in de rankings, (in de eindresultaten van uw vergelijking dus) te komen.  Vergoedingen aan vergelijkingssites van verzekeraars, om in de vergelijking “meegenomen” te worden, of op een zo hoog mogelijke plaats te komen, kunt u niet vertrouwen naar mijn smaak. Er zijn bedragen bekend als vergoeding van Euro 200,-  voor iedere “aangebrachte” verzekering….

Depremievergelijker.nl is een echt onafhankelijke vergelijker op internet.

Een vergelijking die u op Depremievergelijker.nl maakt, maakt u bij een onafhankelijk assurantiekantoor, want dat ben ik namelijk:

  • niet één verzekeraar is eigenaar, of neemt deel in het kapitaal van Depremievergelijker.nl;
  • Depremievergelijker.nl vraagt GEEN vergoedingen aan verzekeraars, om te worden getoond in de vergelijkingen;
  • aanbiedingen van verzekeraars om voor afgesloten verzekeringen een vergoeding te ontvangen, worden geweigerd;
  • de uitkomsten van uw vergelijking, of dit nu een autoverzekering is of een zijlbootverzekering, zijn gebaseerd op de laagste premie die een bepaalde verzekeraar biedt. Het betreft een door mij geselecteerde groep van verzekeraars van goede naam en faam. U kunt daarna ook de voorwaarden vergelijken, want de laagste premie betekent niet automatisch de beste polis voor uw specifieke situatie.

En heeft uw vragen over uw keuze, dan kunt u mij die altijd stellen via “Ik wil iets vragen” Vergoedingen aan vergelijkers zijn dus uit den boze.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Depremievergelijker.nl
Average rating:  
 0 reviews
Naar boven