Verzekeren op internet

18 september 2014 door

Verzekeren op internet, wat verwacht de klant…

Verzekeren op internet is door Depremievergelijker.nl is in augustus 2007 gestart met het doel uit te groeien tot het kenniscentrum over verzekeren ten behoeve van de consument.

Met de snelle opkomst van het internetverzekeren, vaak in de stijl van vul in, en sluit gelijk af, blijkt er bij de consument toch steeds meer behoefte te bestaan aan achterliggende informatie over verzekeren via internet en vooral, aan een gezicht achter de vele http’s://www.verzekeringbijonsgoedkoper en beter….en sneller…

Bij wie komt men terecht, heeft men nog wel een tussenpersoon die voor de verzekeringsbelangen opkomt, en, wordt het allemaal niet al te ongrijpbaar en al te onpersoonlijk. Herkenbare vragen over het internetverzekeren.

Waarmee verdient een verzekeringsblog nu echt het predikaat Kennisblog Verzekeringen.En hoe wordt bereikt, dat de verzekerde, de klant, zich toch verzekerd weet van de goede zorgen van de eigen tussenpersoon?

Om daar eerlijk antwoord op te geven: ik ben er nog niet uit. En, zal het ooit echt af zijn?

De tussenpersoon die de verzekeringsbelangen van zijn klanten bewaakt blijf ik, en wil ik blijven. Dat ben ik immers al sinds 1988, toen het internet er in zijn huidige vorm nog helemaal nog niet was. Maar hoe eveneens een echt verzekeringsplatform worden?

Het zal waarschijnlijk een proces van vele jaren worden om te komen tot een site over verzekeringen, die door consumenten graag en vaak wordt bezocht. Niet alleen omdat er zeer scherpe premies en uitstekende voorwaarden kunnen worden gehaald; ook omdat er gewoon veel, heel veel informatie over verzekeren te vinden valt. Gebruik om de eigen polissen beter te begrijpen, het gehele verzekeringspakket weer eens te herzien en ondereen dak te brengen, voor projecten op school, enz.

En dat niet alleen….

Behalve scherpe premies voor tal van verzekeringen, moeten de verzekeringen ook nog eens uitvoerig met elkaar vergeleken kunnen worden. Niet alleen de premies, maar natuurlijk ook de voorwaarden.

Het afsluiten van verzekeringen en de administratieve afhandeling moet vlekkeloos verlopen en de informatieverstrekking moet niet alleen breed, maar bovenal integer en van kwalitatief hoog niveau zijn. Dat dit net zo van toepassing zou zijn op de schadeafhandeling, spreekt voor zich. De lijst van idealen werd kortom, steeds langer. Een flink aantal klanten gaf ons ons gelukkig echter al vele adviezen en tips.

Een hele opgave is, en blijft het.

Maar het is wel bijzonder leuk werk. En (let’s not deny it) in de hoop dat u tot zaken zaken komt met Depremievergelijker.nl

Wat is er, begin augustus 2007, al terecht gekomen van alle plannen?

Welnu, de volgende zaken zijn inmiddels gerealiseerd of, er is een serieus begin mee gemaakt:

Er moet nog veel worden aangevuld en uitgebreid. Natuurlijk volgen er nog vele nieuwe arikelen in het Kennisblog Verzekeringen.

Voorts, Depremievergelijker.nl is een initiatief van Van den Berg & Partners Assurantieadviseurs, een ouderwetse assurantieadviseur die het,zoals gezegd, sinds 1988zonder internet, en zonder site, en zonder moderne rekenmodules voor allerlei verzekeringen moest stellen….

Maar, we zijn van start gegaan en we houden de actualiteit voor u bij.

Heeft u op- of aanmerkingen over de site van Depremievergelijker.nl en/of over het Blog Verzekeringen? Heeft u tips, adviezen of mist u iets? U zou mij zeer van dienst zijn met uw inbreng en ik zie uw reactie graag tegemoet via Stel uw Vraag.

“Dames en heren, we gaan beginnen”

Dat is wat ik mij voorneem iedere dag weer te doen.

Om er een fantastisch platform van te maken voor iedere consument die een nieuwe verzekering overweegt af te sluiten, of bestaande polissen wenst te herzien. Maar wel goed geinformeerd, en met kennis van zaken.

Als u mij kritisch blijft volgen, en van commentaar en aanbevelingen blijft voorzien, moet er uiteindelijk toch iets moois ontstaan en hoop ik u binnenkort als verzekerde welkom te heten.

Augustus 2007

Kees van den Berg / Depremievergelijker.nl

Naar boven