Aanvraagformulier Autoverzekering

Aanvraagformulier Autoverzekering soms toch nog nodig.

Een Aanvraagformulier Autoverzekering vindt u bij bij Depremievergelijker.nl onder de knop Formulieren. Daar hebben voor u een een groot aantal aanvraagformulieren voor verschillende verzekeringen ondergebracht.

Voor praktisch alle gevallen kunt u uw nieuwe autoverzekering via de site van Depremievergelijker.nl gelijk afsluiten. Soms echter, wordt er door de verzekeraar een “papieren aanvraag” verlangd. Voor de autoverzekering kunt u dit aanvraagformulier ook hier opvragen en uitprinten via de volgende link:

Aanvraagformulier Personenautoverzekering

Het adres ten behoeve van de verzending luidt:

Depremievergelijker.nl

Postbus 62

4600 AB BERGEN OP ZOOM

Waarom een aanvraag voor mijn autoverzekering “op papier”

Er kunnen diverse redenen zijn voor (auto)verzekeraars om toch een “ouderwetse” papieren aanvraag van u te vragen. Dat ging overigens vroeger (dus voor de sterke opkomst van het internet altijd zo) Voor het afsluiten van welke verzekering dan ook, ging altijd de papieren aanvraag vooraf. Dit aanvraagformulier werd door (bijvoorbeeld) uw assurantieadviseur aan de verzekeraar verzonden, die aan de hand daarvan de zogenaamde acceptatieprocedure zette. Als er nu, in 2014, nog een Aanvraagformulier Autoverzekering wordt gevraagd, zijn meestal een aantal bijzondere omstandigheden de oorzaak. U moet daarbij denken aan:

  • in het verleden één of meer keren geroyeerd door een verzekeraar;
  • een afwijkend schadeverloop op uw vroegere autoverzekering;
  • door een andere verzekeraar geweigerd zijn voor een bepaalde (auto)verzekering;
  • een strafrechtelijk verleden hebben, enz.

Op deze papieren aanvraag kan doorgaans meer informatie worden verstrekt door u, en kunnen bepaalde zaken worden uitvoeriger toegelicht. Ook dient u het aanvraagformulier altijd van uw handtekening te voorzien. Het formulier dat ik in dit artikel heb opgenomen, is het Aanvraagformulier Autoverzekering van Voogd & Voogd een zeer bekende speler op het gebied van autoverzekeringen.

Een aanvraagformulier blijft een uitzondering.

Door het feit dat die aanvraagformulieren (kennelijk) toch nog maar blijven bestaan, moet niet worden afgeleid dat alleen de allereenvoudigste aanvragen geheel langs elektronische weg (lees: via internet) kunnen worden afgewikkeld. Integendeel! Ik maak het hooguit twee tot drie keer per jaar mee, dat een zaak zo uitzonderlijk is, dat de digitalisering ons niet verder helpt. En dus een papieren aanvraag, zoals bijvoorbeeld een Aanvraagformulier Autoverzekering nodig is. En dat op vele honderden nieuwe aanvragen per jaar bij Depremievergelijker.nl. Als het echter helpt, om ook de mensen met een lastige aanvraag te helpen, dan moet het maar. Graag zelfs!

 

 

 

 

 

 

 

Naar boven