Motorverzekering Vergelijken

Motorverzekering

 Motorverzekeringen vergelijken? Alleen bij echte motorverzekeraars!

Een motorverzekering vergelijken, doe je bij een partij, die de motorrijder goed kent. Want een motor verzekeren is toch een apart vak. Wat verwacht je van een goede motorpolis? Wat stel je als motorrijder nu echt op prijs. En hoe word je geholpen, als je schade hebt?
Hier vind je binnen 1 minuut een uitgebreide keuze in premies en voorwaarden van echte motorverzekeraars.
Wat betekent het, om motorverzekeringen te vergelijken bij Depremievergelijker.nl ?  Dat betekent dat je er altijd op kunt vertrouwen, dat je een goedkopere verzekering voor je motor kunt afsluiten. En, alleen bij een gespecialiseerde motorverzekeraar.  Het blijft immers een bijzondere verzekering die om een speciale polis vraagt. Een premie voor je motorfiets berekenen ging nog nooit zo snel.

Welke dekkingen kan ik krijgen voor mijn motor?

De WA-verzekering is de basis voor elke motorverzekering. Met deze dekking wordt de schade vergoed, die je met je motor toebrengt aan anderen. Het is wettelijk verplicht om deze aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Vervolgens kan je ook je motor zelf verzekeren. Dit noemen we een cascoverzekering. Je kunt daarbij kiezen uit een Beperkte-Casco-dekking en een Volledig-Casco-dekking. Deze laatste vorm noemt men ook wel All Risks. Verder zijn er nog enige nuttige extra dekkingen af te sluiten op de motorverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallenverzekering, hulp bij pech en rechtsbijstand.

WA

De WA-dekking is op de motorverzekering is wettelijk verplicht. Dit is de basis van elke motorverzekering

WA-Beperkt-Casco

Met de Beperkt-Casco-verzekering ben je verzekerd tegen de gevolgen van:

  • brand;
  • diefstal;
  • storm;
  • loslopende dieren.

Vaak zijn er nog meer gebeurtenissen gedekt, afhankelijk van de voorwaarden.

WA-Volledig-Casco

Natuurlijk alles van de Beperkte-Casco-dekking , maar ook:

  • botsingen;
  • aanrijdingen;
  • van de weg raken;
  • valschaden(!)

Helaas zijn veel ongevallen met motoren eenzijdig. Botsing en een valschade komen nogal eens voor.

Veilig een online motorverzekering vergelijken en toch een tussenpersoon voor snelle hulp bij schade?

Bij Depremievergelijker.nl, krijg je bij je motorverzekering altijd een goed advies. En natuurlijk alle informatie die je nodig hebt. Je kunt natuurlijk contact met mij opnemen als je vragen hebt. Of raadpleeg een van de vele artikelen op het Kennisblog Motorverzekeringen.
En, heb je een passende motorverzekering afgesloten? Dan kan je altijd rekenen op mijn hulp. Als je  schade hebt, bij veranderingen, of als er vragen zijn. Depremievergelijker.nl vergelijkt premies en voorwaarden, maar blijft ook gewoon tussenpersoon. Het stopt niet na het afsluiten. Bij deze!

Je motor verzekeren bij een motorverzekeraar.

Motorverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten. Vele verzekeraars verzekeren motoren of liever, ze verzekeren ook motoren. Er zijn helaas maar weinig maatschappijen, die echt een groot marktaandeel hebben in de motorwereld. Een motor immers, is niet zo’n  alledaags vervoermiddel als een auto.  En het goed verzekeren van een motor, vraagt nogal wat kennis en ervaring.
Depremievergelijker.nl verzekert motoren al vanaf 1987. En weet dus, waar het over gaat.

Winterstop op de motorverzekering? Kijk uit, vaak loont het niet.

Blijf kritisch bij een dekking die stopt in de winter. Ook in het late najaar en vroege voorjaar immers,  kunnen er al mooie motordagen zijn. De premieverschillen met motorverzekeringen die wèl het gehele jaar dekking bieden, zijn trouwens maar klein. Ook is niet altijd even duidelijk wanneer er nu wel, of geen dekking is. Er zijn helaas verschillende regelingen, en dat maakt het niet altijd makkelijker.
Sommige verzekeraars hanteren de zomertijd en wintertijd voor de winterstop. Anderen bepalen, dat er in de periode van 15 december tot 1 maart geen dekking is. Maar ik zie ook, dat verzekeraars de data van 1 november tot medio maart als “winterperiode” beschouwen. Wèl even iets, om heel goed in de gaten te houden.

Helm en kleding niet bij elke motorverzekeraar standaard meeverzekerd.

Nog zo’n punt op even goed op te letten bij een nieuwe motorverzekering. Als je helm en motorkleding nog een behoorlijk bedrag waard zijn, sluit dan een aanvullende dekking af. Dat kan bij Depremievergelijker.nl. heel eenvoudig. Je verzekert dan diefstal en brand mee, maar ook schade aan je motorkleding na een val.

Een verzekering voor de motor is overigens ook onder te brengen in onze voordelige pakketverzekering.

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen:

Wat dekt een motorverzekering?

In ieder geval uw aansprakelijkheid als motorrijder: de wettelijk verplichte WA-verzekering.
U kunt ook uw motor zelf verzekeren, voor bijvoorbeeld diefstal en brand, maar ook voor aanrijdingen en valschaden. Dit begint met de Beperkte-Casco-verzekering of, nog uitgebreider, de All Risks-verzekering.

Welke motorverzekering afsluiten en wanneer?

De verzekering moet in elk geval de WA-dekking hebben, want die is immers verplicht. Over het algemeen adviseer ik voor heel jonge motoren, een WA-Volledig-Casco-verzekering, ook wel All Risks genoemd.
Als de motor wat ouder is, kunnen we eventueel terug naar een wat eenvoudiger dekking, zoals WA-Extra (Beperkt-Casco)
Het hangt ook af van de waarde van uw motor, hoeveel kilometer u rijdt en ook, waar u deze kilopmeters maakt.
Gaat u bijvoorbeeld vaak naar het buitenland voor vakantie of trips, dan moeten we daar met de dekking rekening mee houden.
En wanneer gaat u de motor verzekeren? Zodra deze op uw naam komt bij de RDW.

Wat kost een motorverzekering?


De premie is (onder andere) afhankelijk van het type motor, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat u heeft, en de waarde van de motor. Natuurlijk speelt ook de gewenste dekking een rol. Een WA-dekking is soms al mogelijk vanaf Euro 5,- per maand.

Motorverzekeringen vergelijken, is dat zinvol?


Het vergelijken van premies en voorwaarden is absoluut zinvol. Afhankelijk van het type motor, uw rijervaring en de gewenste dekking, kunnen er behoorlijk grote premieverschillen bestaan, tussen de verschillende verzekeraars.
Natuurlijk help ik u graag.

Welke motorverzekering is het beste?

Laat u zich niet misleiden met “de beste” verzekering voor motoren. Die bestaat gewoon niet. Ook de motorverzekering is maatwerk. Alles moet aansluiten bij u en de motor. En samen zoeken we naar de maatschappij en de dekking, die het beste bij u past.

Motorverzekering en autoverzekering te combineren?


Deze twee verzekeringen kunnen we vaak combineren in een zogenaamd zes-wielen-contract. Dit betekent, dat de motorverzekering (vaak) dezelfde korting krijgt voor schadevrij rijden, als de autoverzekering. Vaak leidt deze combinatie tot interessante besparingen op de premie.

Welk slot is nodig voor mijn motorverzekering?

Welk slot verzekeraars eisen, hangt van een aantal factoren af. Denkt u daarbij aan de waarde van motor, het bouwjaar, het type, en de woonplaats. Als er een slot geëist wordt, moet dit voldoen aan de zogenaamde ART-norm. We kennen ART-klasse 3 en 4. Soms vragen verzekeraars ook nog een alarminstallatie.
U krijgt van mij altijd advies over het juiste slot. Zonder juiste slot, is er geen diefstaldekking, dus daar moeten we goed naar kijken.

Motorverzekering met winterstop, hoe werkt dat?


Een winterstop houdt in, dat er voor een bepaalde periode in het jaar geen dekking is. Dit geeft een (bescheiden!) korting op de premie. Het is wel even opletten geblazen, want er zijn per verzekeraar verschillende perioden omloop. Bijvoorbeeld van 1 december tot 1 maart, maar ook de periode van 1 november tot 1 april komt voor.
Ook moeten we even goed kijken, welke dekking u even niet nodig heeft. U wilt bijvoorbeeld de WA-dekking even stoppen, maar de casco-dekking niet. De motor blijft dan bijvoorbeeld wèl tegen brand en diefstal verzekerd.

Hoe moet ik een motorverzekering opzeggen en wanneer?


Bij het opzeggen van uw motorverzekering assisteer ik u graag. Het is altijd van belang, dat we pas een verzekering opzeggen, als uw nieuwe motorverzekering definitief geaccepteerd is.

Naar boven