Motorverzekeringen van de Depremievergelijker.nl zijn altijd compleet.

Motorverzekering Vergelijken

Motorverzekeringen vergelijken?

Een motorverzekering vergelijken, doe je bij een partij, die de motorrijder goed kent. Want het verzekeren van een motor, is toch een vak. Want, wat verwacht je van een goede motorpolis? En wat vind je als motorrijder nu echt belangrijk? Gaat het alleen om de laagste premie, of vind je service, en de polis die het beste bij je past, ook belangrijk? En hoe word je geholpen, als je schade hebt?

Krijg nu, binnen één minuut, een goed overzicht in premies en in polisvoorwaarden van motorverzekeringen.

Welke dekkingen kan ik krijgen voor mijn motor?

De WA-dekking is de basis voor elke motorverzekering. Met deze dekking wordt de schade vergoed, die je met je motor toebrengt aan anderen. Deze aansprakelijkheidsdekking is wettelijk verplicht.

Daarbij kan je ook je motor zèlf verzekeren. Dit noemen we een cascoverzekering. Je kunt dan kiezen uit een Beperkt-Casco-dekking en een Volledig-Casco-dekking. Deze laatste vorm noemt men ook wel All Risks. Verder zijn nog andere nuttige dekkingen af te sluiten op de motorverzekering. Denk bijvoorbeeld aan een ongevallenverzekering, hulp bij pech, en rechtsbijstand.

Ik adviseer u graag om tot een goed pakket te komen.

WA

De WA-dekking is op de motorverzekering is wettelijk verplicht. Dit is de basis van elke motorverzekering

WA-Beperkt-Casco

  • brand;
  • diefstal;
  • storm;
  • loslopende dieren.

Met de Beperkt-Casco-verzekering ben je verzekerd tegen de gevolgen van:

WA-Volledig-Casco

Natuurlijk alles van de Beperkte-Casco-dekking , maar ook:

  • botsingen;
  • aanrijdingen;
  • van de weg raken;
  • valschaden(!)

Vaak zijn er nog meer gebeurtenissen gedekt, afhankelijk van de voorwaarden.

Helaas zijn veel ongevallen met motoren eenzijdig. Botsing en een valschade komen nogal eens voor.

Online een motorverzekering vergelijken? En toch bij je eigen adviseur?

Je krijgt van mij altijd een goed advies bij je motorverzekering. Daar begint het mee. En natuurlijk krijg je ook alle informatie die je nodig hebt. En, je kunt natuurlijk contact met mij opnemen als je vragen hebt. Ook kan je één van de vele artikelen raadplegen, op het Kennisblog Motorverzekeringen.
En, heb je een passende motorverzekering afgesloten? Dan kan je daarna altijd rekenen op mijn hulp. Als je schade hebt, of als je je verzekering wilt veranderen. Of als je vragen hebt. Ons kantoor vergelijkt premies en voorwaarden voor je, maar blijft dus ook gewoon je vaste aanspreekpunt.

Want de hulp stopt niet, na het afsluiten van je nieuwe verzekering voor je motor. Bij deze!

Wij werken onder anderen met:

Je motor verzekeren bij een motorverzekeraar.

Motorverzekeringen zijn er in allerlei soorten en maten. Veel verzekeraars verzekeren motoren. Of beter gezegd, ze verzekeren ook motoren. Maar, er zijn niet veel maatschappijen, die echt een groot marktaandeel hebben in de motorwereld. Een motor immers, is niet zo’n alledaags vervoersmiddel als een auto. En het goed verzekeren van een motor, vraagt nogal wat kennis en ervaring. Welke waarde moet je aanhouden, en hoe zit het precies met het type slot dat nodig is. En hoe zijn je helm en kleding verzekerd? En wil je ook schade verzekeren na een val? Allemaal zaken om goed op te letten.

Depremievergelijker.nl verzekert al motoren sinds 1987. En weet dus, waar het over gaat.

Winterstop op de motorverzekering? Kijk uit, vaak loont het niet.

Een winterstop op de motorverzekering? Blijf kritisch bij een dekking, die stopt in de winter! Ook in het vroege voorjaar en in het late najaar, kunnen er al mooie motordagen zijn. En dan stap je al snel even op, voor een ritje. En denk je dan aan die motorverzekering? Ook is niet altijd even duidelijk wanneer er nu wel, of geen dekking is bij een motorverzekering met winterstop. Er zijn namelijk verschillende regelingen, en dat maakt het niet altijd makkelijker met die winterstopverzekering. Lees er meer over in Motorverzekering en winterstop.

De premieverschillen met verzekeringen die wèl 365 dagen dekking bieden, zijn trouwens maar klein.

Helm en kleding niet bij elke motorverzekeraar standaard meeverzekerd.

Nog zo’n punt op even goed op te letten bij een nieuwe motorverzekering. Als je helm en motorkleding nog een behoorlijk bedrag waard zijn, sluit dan een aanvullende dekking af. Dat kan bij Depremievergelijker.nl. heel eenvoudig. Je verzekert dan diefstal en brand mee, maar ook schade aan je motorkleding na een val.

Een verzekering voor de motor is overigens ook onder te brengen in onze voordelige pakketverzekering.

Wat anderen zeggen over de Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over motorverzekeringen:

Wat dekt een motorverzekering?

In elke motorverzekering is de WA-verzekering opgenomen. Die is wettelijk verplicht. De verzekering dekt de schade, die je toebrengt aan anderen met je motor. Je kunt de motor zèlf, ook verzekeren. Bijvoorbeeld voor brand en diefstal. Dit wordt Beperkt-Casco genoemd. Of ook voor aanrijdingen, of als je van de weg raakt, of voor vandalisme. Dit noemen we Volledig Casco.

Welke motorverzekering afsluiten en wanneer?

De verzekering moet in elk geval de WA-dekking hebben, want die is verplicht. Over het algemeen adviseer ik voor heel jonge motoren, de Volledig Casco-verzekering, die we ook wel ook All Risks noemen. Als de motor wat ouder is, kunnen we eventueel terug naar een wat eenvoudiger dekking. De WA-Extra (Beperkt-Casco) dus. Het hangt ook af van de waarde van uw motor, van hoeveel kilometer u rijdt en ook, waar u deze kilometers maakt. Gaat u bijvoorbeeld vaak naar het buitenland, dan moeten we daar met de dekking rekening mee houden. En wanneer gaat u de motor verzekeren? Zodra deze op uw naam komt bij de RDW.

Wat kost een motorverzekering?


De premie is (onder andere) afhankelijk van het type motor, uw leeftijd, het aantal schadevrije jaren dat u heeft, en de waarde van de motor. Natuurlijk speelt ook de gewenste dekking een rol. Een WA-dekking is soms al mogelijk vanaf Euro 5,- per maand. En, als de Voortgezette rijopleiding VRO met succes hebt afgerond, geeft dat vaak recht op extra korting op de premie.

Motorverzekeringen vergelijken, heeft dan zin?


Het vergelijken van premies en voorwaarden heeft zeker zin! De premie hangt af van het type motor dat u heeft. Maar ook is belangrijk, hoeveel rijervaring u heeft opgedaan. En welke dekking u wenst. Er kunnen dan behoorlijk grote premieverschillen bestaan. Maar ook de voorwaarden zijn niet allemaal hetzelfde. Vergelijken is dus goed. Natuurlijk help ik u graag, om de juiste keuze te maken.

Welke motorverzekering is het beste?

Laat je niet misleiden door “de beste” verzekering voor motoren. Die bestaat gewoon niet. Want ook de motorverzekering is maatwerk. Alles moet aansluiten bij jou en je motor. En samen zoeken we naar de maatschappij en de dekking, die het beste bij je past. De premie, en de dekking.

Extra korting, als ik mijn motorverzekering samen met mijn autoverzekering afsluit?


Vaak is dit mogelijk. We spreken dan van een Zes wielencontract. Of van een Combi motorverzekering. Op je motorverzekering krijg je dan een extra korting. Dit is vooral handig, als je op je motorverzekering nog niet veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. En op je autoverzekering juist wèl. Hoe het precies werkt, en hoe ik je daarbij kan helpen, lees je in dit artikel: het Zes Wielencontract.

Welk slot is nodig voor mijn motorverzekering?

Welk slot je verzekeraar eist, hangt van een aantal factoren af. Denk daarbij aan de waarde van motor, het bouwjaar, het type, en je woonplaats. Als je verzekeraar een slot eist, moet dit voldoen aan de zogenaamde ART-norm. We kennen de ART-klasse 3 en 4. Soms vragen verzekeraars ook nog een alarminstallatie. Je krijgt van mij altijd advies over het slot dat nodig is. Zonder het juiste slot, is er geen diefstaldekking, dus daar moeten we goed naar kijken. Lees er meer over in Motorslot en de motorverzekering.

Motorverzekering met winterstop, hoe werkt dat?


De winterstop houdt in, dat er voor een bepaalde periode in het jaar, géén dekking is. Dit geeft een (bescheiden!) korting op de premie. Maar je moet wèl even goed opletten. Want per verzekeraar zijn er verschillende perioden in omloop. Bijvoorbeeld van 1 december tot 1 maart. Maar ook de periode van 1 november tot 1 april komt voor. Of men gebruikt de zomertijd en de wintertijd.
Ook moeten we goed kijken, welke dekking u even niet nodig heeft. Je wilt bijvoorbeeld alleen de WA-dekking stoppen. Maar de casco-dekking niet. De motor blijft dan bijvoorbeeld wèl tegen brand en diefstal verzekerd. Meer de winterstopverzekering lees je in: Motorverzekering en winterstop.

Hoe moet ik een motorverzekering opzeggen en wanneer?


Bij het opzeggen van je motorverzekering, help ik je graag als je overstapt. Je hebt er verder geen omkijken meer naar. Natuurlijk zeggen we je oude verzekering pas op, als je nieuwe verzekering is geaccepteerd door je nieuwe verzekeraar.

Per welke datum is het mogelijk om op te zeggen? Dat zoek ik even voor u uit. Dat kan per verzekeraar verschillen. Als de polis langer dan een jaar heeft gelopen , is er meestal een termijn van 30 dagen, om op te zeggen.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven