Polisvoorwaarden van Motorverzekeringen

Polisvoorwaarden van Motorverzekeringen voor u bij elkaar.

Hier vindt u de polisvoorwaarden van motorverzekeringen op een rij, van de belangrijkste motorverzekeraars. En mist u bepaalde polisvoorwaarden? Neemt u dan gerust even contact met mij op, want meestal kan ik die dan nog wel vinden voor u. Ik help u graag verder; ook voor de voordeligste motorverzekering.

Polisvoorwaarden van Motorverzekeringen bij Depremievergelijker.nl

Polisvoorwaarden van motorverzekeringen, waar op te letten:

De polisvoorwaarden van motorverzekeringen kunnen per maatschappij behoorlijk verschillen.

Depremievergelijker.nl helt u snel op weg, naar een voordelige, en vooral goede motorverzekering. Daarom worden de verzekeringen voor uw motor, altijd ondergebracht bij ervaren motorverzekeraars. Die maatschappijen dus, die weten wat een motor is, en wat een echte motorrijder van zijn polis verwacht. Wat kunnen nu zomaar wat aandachtspunten zijn waar u op op moet letten als u de polisvoorwaarden doorleest:

  • hoe snel wordt de waarde van de motor afgeschreven;
  • welke beveiligingseisen gelden er;
  • en, heel belangrijk, hoe is de dekking rond de winterstop precies.

Als u heeft gekozen voor een zogenaamde winterstopdekking, is het wel belangrijk dat u weet hoe die werkt. Daar zitten namelijk nogal wat verschillen tussen de verschillende polisvoorwaarden van de motorverzekering. Enkele voorbeelden zijn:

  • de datum waarop de winterstop ingaat; soms is dit het begin van de wintertijd, soms is het 1 december(!)
  • de datum waarop de dekking weer ingaat; dit kan zijn als de officiële zomertijd weer ingaat, maar het kan ook als 1 maart zijn;
  • en, wat wordt er opgeschort? Alle dekkingen? Dus zowel WA als de (Beperkt)Casco-dekking? Dit betekent, dat er dan in de winter ook geen dekking meer is voor bijvoorbeeld brand en diefstal…..Dat is wel iets, om even goed over na te denken. Hier kunnen de polisvoorwaarden van motorverzekeringen behoorlijk verschillen!

Verzekeringskaarten voor de motorverzekering zijn eenvoudiger.

Eigenlijk vindt iedere motorrijder het verstandig om de voorwaarden van de motorverzekering goed te bestuderen. Maar, na een tijdje worden de meeste mensen het al snel moe. Het zijn vaak lange, droge juridische teksten. En zie daar de hoofdlijnen meer eens snel uit te halen. Daar zijn twee oplossingen voor:

  • u stelt u uw vraag over de voorwaarden gewoon aan mij, of:
  • u maakt de gebruik van de zogenaamde Verzekeringskaarten.

Deze verzekeringskaarten vervangen nooit de volledige polisvoorwaarden van uw motorverzekeraar, maar geven heel beknopt de dekking is grote lijn aan. Erg handig en u vindt deze kaarten hier: Verzekeringskaart Motorverzekering.

De polisvoorwaarden van motorverzekeringen verdienen dus wel even aandacht, maar daar help ik u graag bij. Laat het weten, als u vragen heeft.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven