Motorverzekering en Zes-Wielencontract

Motorverzekering-en-Autoverzekering-zes-wielencontract

Motorverzekering met korting door het Zes-Wielencontract.

Wat een eigenaardige aanhef om een artikel over motorverzekeringen mee te beginnen zal je denken. Een Zes-wielencontract?
Korting? Zes wielen? Het zit als volgt. Vrij algemeen bekend is, dat verzekeraars vaak extra korting geven op de premie van de tweede auto binnen een gezin. De “eerste” auto” moet dan natuurlijk bij dezelfde verzekeraar verzekerd zijn. En de tweede gezinsauto moet van de partner zijn. Voor deze tweede autoverzekering, kan dan vaak een aardig premievoordeel worden behaald. Maar voor motorverzekeringen werkt het net zo. Wij kunnen een combinatie maken, waarbij één verzekeraar zowel de motor, als de auto verzekert. Vandaar de naam: het Zes-Wielencontract.

Hoe kunt u uw motorverzekering koppelen aan uw autoverzekering voor een Zes-wielencontract?

De constructie, die als het Zes Wielencontract bekend staat, maakt de lagere premie op de motorverzekering mogelijk. De korting die je hebt op je autoverzekering, wordt dan door de motorverzekeraar meegenomen op de verzekering van de motor. En dat kan dan aardig in de premie schelen. Helaas doen niet alle verzekeraars aan de regeling van het Zes-Wielencontract mee. Daar moet je dus wel even op letten.

Ook is het soms zo, dat wel de motor kan profiteren van de korting op de autopolis, maar niet andersom! Ook dit kan per maatschappij verschillen. Ik adviseer u hier graag.

Zoek de laagste premie voor je autoverzekering EN je motorverzekering

Hoe pak je dit het beste aan? Bereken eerst op autoverzekering de premie voor je auto en schrijf even op, welke maatschappij het beste uitkomt. Dan moet je even de premie voor je motor berekenen op motorverzekering. Als de maatschappij die voor je auto met een mooie premie kwam, ook voor je motor een gunstig tarief heeft, dan ben je er. We kunnen nu een Zes-Wielencontract starten. Als je nog geen schadevrije jaren hebt opgebouwd op een motorverzekering, beginnen we gewoon met 0 jaren. Maar je krijgt wel extra korting, als je autoverzekering wèl schadevrij jaren heeft. Sommige maatschappijen geven zelfs dezelfde korting als op de auto.

Een voorbeeld van een Zes-Wielencontract

Een voorbeeld. Stel, je auto is verzekerd bij ASR. En je koopt een motor. En als je dan de premie berekent, blijkt dat je motorverzekering bij Allianz het goedkoopste is. Bereken dan de autoverzekering. Komt Allianz voor de auto ook met een mooie premie, dan is oversluiten waarschijnlijk verstandig. Ook al zou deze verzekeraar weer iets duurder voor de auto zijn. Want het gaat er immers om, wat je in totaal voor beide verzekeringen kwijt bent. Je kunt mij daarbij altijd even om advies of hulp vragen. En natuurlijk neem ik het rekenwerk graag van je over. Vraag dan hier een Offerte voor je motorverzekering en je autoverzekering aan. Dan ga ik aan de slag voor je.

Direct een motorverzekering berekenen met de laagste premies?

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven