Oldtimerverzekering vergelijken

Een Oldtimerverzekering bij Depremievergelijker.nl bij gespecialiseerde verzekeraars
Fiat 500 F uit 1965

Een Oldtimerverzekering vergelijken, of een youngtimer verzekering berekenen?

Bij Depremievergelijker.nl vindt u snel een goedkope oldtimerverzekering. En, natuurlijk, met de voorwaarden van de grote, gespecialiseerde verzekeraars. Een oude, of zelfs zeer oude automobiel verzekeren, vraagt immers om een zorgvuldige benadering.

Een oldtimerverzekering koopt u met dezelfde zorg als waarmee uw hobby ooit begon: met liefde maar ook met wantrouwen. Er is veel op de markt, dat niet deugt. En dan wordt het hebben en onderhouden van een oldtimer, een dure hobby. Uw klassiekerverzekering moet daarom nog beter zijn dan de autoverzekering voor een “gewone” auto. Uw oldtimer immers, is toch “een ander kind” en ik begrijp dat als geen ander.  Daarom heb ik alleen van de beste verzekeraars op dit gebied,  passende oldtimerverzekeringen uitgezocht. Uw klassieker verzekeren via internet en toch een betrokken tussenpersoon? Ik ben u, als liefhebber, graag van dienst.

Oldtimerverzekering en Klassiekerverzekering, de acceptatienormen flink aangescherpt.

Vele verzekeraars hebben al vanaf 2012 de acceptatie voor de oldtimerverzekering niet bepaald gemakkelijker gemaakt. Het wisselt een beetje per maatschappij, maar vaak is het verzekeren van auto’s met een dieselmotor of LPG niet meer mogelijk op het oldtimertarief. Voorts is de eis, die er eigenlijk altijd al was, dat de auto minimaal 25 jaar oud moet zijn, weer heel actueel. Daarbij wordt vaak ook nog de voorwaarde gesteld, dat de verzekerde ook nog een tweede auto heeft voor dagelijks gebruik. De Oldtimerverzekering immers, kent meestal een (zeer) beperkt aantal te rijden kilometers zoals b.v. 5000 km per jaar of hooguit 7500 km per jaar. En voor een echter oldtimer is dat meestal meer dan voldoende.

Is de kritische opstelling van verzekeraars onredelijk, of zelfs klantonvriendelijk bij de acceptatie van een nieuwe klassiekerverzekering?Een oldtimer is een oldtimer zullen velen denken…. Aan de andere kant, deze vaak zeer scherp geprijsde  verzekeringen waren ooit bedoeld voor zeer exclusieve, zeer oude auto’s van dertig, veertig jaar of ouder. Bedoeld om eens mee te doen in een demonstratietocht of eens een pleziertochtje bij heel mooi weer. Vandaar het beperkte kilometrage en de lage premie.

Gaandeweg werden steeds meer auto’s ter verzekering aangeboden als oldtimer. Een wagen van bijvoorbeeld 15 jaar oud, bepaald niet exclusief of bijzonder, waarmee ook nog eens iedere dag gewoon gereden werd, zou ook een oldtimer zijn. Een kilometrage van 20000 km werd gewoon aangevraagd en vaak ook verkregen op de polis. Het schadeverloop binnen de portefeuille van oldtimerverzekeringen, begon bij steeds meer verzekeraars sterk te lijken op die, van de “normale” auto’s. En dit terwijl de premie natuurlijk behoorlijk achterbleef. Hoe dan ook, voor een goede oldtimerverzekering en klassiekerverzekering vindt u bij Depremievergelijker.nl nog altijd uitstekende mogelijkheden met een extra aantrekkelijke internetkorting natuurlijk.

Bij Depremievergelijker.nl kunt u ook een voordelige Oldtimer Motorfietsverzekering afsluiten.

z Naar boven