Pakketverzekering op maat

Een pakketverzekering is nog geen goed verzekeringspakket op maat. Depremievergelijker.nl helpt je graag verder.

Pakketverzekering

Een nieuwe, voordelige pakketverzekering? Ik help u snel op weg. Snel weer orde en overzicht in uw verzekeringen, met scherpe pakketpremies. Een goed verzekeringspakket is echt maatwerk. Het moet precies aansluiten bij uw situatie, en niet alleen een stapeltje polissen zijn.

Vraag nu direct een offerte aan, voor een goede pakketverzekering bij de grote verzekeraars. Voor u, op maat, dus met de juiste dekkingen en premies.

Snel een persoonlijke offerte voor uw verzekeringspakket? Dit heb ik nog nodig:

Uw verzekeringspakket vergelijken en samenstellen?

In een pakketverzekering, kunnen meestal volgende verzekeringen worden ondergebracht:

Daarnaast, kunnen er ook nog andere verzekeringen worden gesloten. Denkt u bijvoorbeeld aan een ongevallenverzekering, een autoverzekering of een fietsverzekering.

De pakketverzekering is populair

De premie voor een compleet verzekeringspakket is door de pakketkorting over het algemeen scherp. Dit komt, omdat deze korting stijgt met het aantal polissen. Toch moet u wel alert blijven. En niet méér verzekeringen in de pakketpolis sluiten, dan echt nodig. U moet zich zeker niet laten leiden door lokkertjes. Ik vergelijk daarom geen kant en klare pakketverzekeringen, maar eerst de losse onderdelen. De verzekeringen zelf dus. Dan kijk ik, hoe we daar een mooi, en logisch pakket van kunnen maken. Daarbij is zelfs een combinatie van  mogelijk, van verschillende verzekeraars op  één pakketpolis. Daardoor sluit u bij Depremievergelijker.nl het beste, wat verschillende maatschappijen bieden, toch binnen één pakketpolis af.

Voor- en nadelen van een pakketverzekering

Is dat wel wijs zo’n pakketpolis met wat verzekeringen op één blaadje? Wat is een goede pakketverzekering? Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het samenvoegen van een aantal verzekeringen op zo’n alles-in-1-polis heeft zeker een aantal voordelen.

Voordelen

De overzichtelijkheid neemt met een pakketverzekering absoluut toe. Want er wordt vaak pakketkorting gegeven, en betaalt u maar één keer de maandelijkse incassokosten. Ook worden overlappingen van verzekeringen voorkomen. Voorts neemt het commerciële belang dat de verzekeraar bij u heeft, natuurlijk toe. En dat blijkt bij “lastige” schaden in de praktijk geen onbelangrijk gegeven.

Nadelen

Er zijn echter ook wel wat minpunten te noemen, en die moet u voor uzelf goed afwegen. Daar lees ik nooit over, maar die zijn er wel….

Mijn stelling is, dat slechts één verzekeraar, niet voor elke verzekering het beste in de markt biedt.  Soms zie ik bij het oversluiten van zo’n pakketverzekering, dat alles bij dezelfde verzekeraar is ondergebracht. Dus, alle dekkingen in een (ogenschijnlijk) goedkoop verzekeringspakket. De woonhuisverzekering en de inboedelverzekering, een autoverzekering, de reisverzekering en zelfs de rechtsbijstandverzekering.

De basis van dit “advies” was onder andere, dat de pakketkorting door het hoge aantal verzekeringen, zo snel hoger werd. Het klinkt wat arrogant misschien, maar ik vind dit advies een heel slecht advies. Iedere dekking binnen de pakketpolis, moet immers wel een belang dienen. En de steeds hoger wordende pakketkorting, mag daarbij nooit de leidraad zijn. Want dan betaalt u nog teveel!

Vraag advies voor de juiste pakketpolis.

Vraag dus liever advies aan een adviseur. Iemand die voor u uitzoekt, wat er precies nodig is in uw situatie. Waar liggen uw risico’s, en zijn die risico’s misschien te beperken. Welke verzekeraars passen het beste bij u, en tegen welke premies dan. En moeten alle noodzakelijke verzekeringen wel in één pakketverzekering? Of is het soms voordeliger, om bepaalde polissen juist buiten het verzekeringspakket te houden?

U ziet wel, er komt meer bij kijken dan het het lijkt. Advertenties met “hoge pakketkortingen” kennen we allemaal. Maar uiteindelijk verzekert u toch, om zekerheid te krijgen. En niet om zoveel mogelijk polissen te sluiten om maar meer korting te krijgen. Korting die vaak nogal duur kan uitpakken.

Waar moeten we goed op letten bij een verzekeringspakket?

Inboedelverzekering:

Welke voorwaarden zijn er eigenlijk van toepassing? Verzekeraars verzinnen allerlei mooie namen, maar grofweg gaat het vaak om Extra Uitgebreid, of Meest Uitgebreid. De laatste vorm komt vaak neer op een soort All risks-dekking, maar waar wat zijn de verschillen nu precies? Ik schreef er het volgende artikel over: Verschillen in dekking bij de inboedelverzekering.

Voorts kunt u ook nog kiezen voor een zogenaamde buitenshuisdekking. En uw telefoon, of uw tablet? Hoe zijn die eigenlijk verzekerd? Een hoogst mogelijke dekking op een inboedelverzekering, wil nog niet zeggen, dat een telefoon dus ook voor “van alles en nog wat” verzekerd. Daar zijn al veel verzekeraars mee gestopt.

Heeft u kunst in huis, of bijzondere verzamelingen? Is er veel elektronica in de woning? Veel kinderen bijvoorbeeld hebben een eigen TV en andere apparatuur.

Opstalverzekering:

Ook hier weer: welke voorwaarden zijn voor u belangrijk. Ook over de verschillen in dekking van opstalverzekeringen vindt u een handige tabel: Verschillen in dekking voor de opstalverzekering.
Voorts: heeft u zonnepanelen, heeft extra schuren of andere bouwwerken op uw terrein, of bijzondere beglazing zoals glas in lood?

Rechtsbijstandsverzekering:

 • bent u zelfstandige of werkt u in loondienst?
 • verhuurt u onroerend goed?
 • wenst u geschillen met bijvoorbeeld de fiscus mee te verzekeren?
 • hoeveel motorrijtuigen heeft u?

De rechtsbijstandsverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen is niet verstandig. Deze moet dus bij een onafhankelijke rechtsbijstandsverzekeraar worden ondergebracht. Denk bijvoorbeeld aan Arag of DAS. Deze gespecialiseerde maatschappijen, richten zich uitsluitend op juridische bijstand. Waarom moeten we deze dekking binnen de pakketverzekering apart houden? Stel u eens conflict krijgt met een verzekeraar. Waar ook uw rechtsbijstandverzekering is ondergebracht. Dan heeft u toch liever, dat de rechtsbijstandsverzekeraar ergens anders is afgesloten?

Doorlopende reisverzekering:

 • is er werelddekking nodig, of is dekking in alleen Europa voldoende?
 • gaat u op wintersport?
 • wilt u schade aan uw vakantieverblijf meeverzekeren?
 • doet u mee aan Survivaltochten, of bedrijft u andere bijzondere sporten, zoals duiken
 • boekt u uw vakanties in één pakket, of boekt u alle onderdelen apart?
 • reist u ook zakelijk?

Ook voor de reisverzekering geldt, dat het aan te bevelen is, om deze te sluiten bij een gespecialiseerde reisverzekeraar. Bij de pakketverzekering doe ik dat dan ook. Deze maatschappijen hebben de wereldwijde netwerken, om u bij een calamiteit het beste te helpen. Ook hebben deze verzekeraars een enorme ervaring op dit gebied. Immers, zij voeren de reisverzekering meestal als kernactiviteit. Voorbeelden van grote reisverzekeraars zijn De Europeesche en Allianz. Er zijn natuurlijk meer verzekeraars met goede reispolissen. Maar, het principe “schoenmaker blijf bij je leest” spreekt mij altijd heel erg aan.

U ziet, er komt nogal wat bij kijken om een passende reisverzekering af te sluiten. Het is “vervelend” om in een ver buitenland te ontdekken, dat het “reisverzekeringetje” toch iets te snel geregeld werd.

Caravanverzekering:

Er zijn zoveel “soorten” caravanverzekeringen, dat het je soms duizelt. Allemaal met andere namen, onduidelijke omschrijvingen van de dekkingen, en grote premieverschillen.
Net als auto’s en motoren, breng ik deze dekkingen niet altijd onder in de pakketverzekering. Omdat de keuzemogelijkheden soms beperkter zijn. Het hangt dus weer van uw situatie af. Punten van aandacht zijn in ieder geval:

 • let heel goed op de dekking; die kan soms zeer beperkt zijn;
 • is er een luifel, een aanbouw, een mover of zijn er andere accessoires?
 • is een aanschafwaardegarantie gewenst?
 • welke waarde moet er verzekerd worden?
 • wordt de caravan als stacaravan gebruikt?

Welke verzekeringen soms buiten de pakketverzekering houden?

De autoverzekering

Er is in beginsel niets op tegen, om de inboedelverzekering en de opstalverzekering, en de Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren (AVP) binnen één pakketverzekering te verzekeren. Voor sommige verzekeringen raden wij dit soms af. Autoverzekeringen bijvoorbeeld, zijn namelijk erg onderhevig aan prijsschommelingen. Daarom is een goedkope autopremie binnen een pakketpolis, niet altijd haalbaar.
Vaak kan een zogenaamd zeswielencontract, waarbij de auto en de motor als een combinatie verzekerd worden, een gunstigere premie opleveren. Niet alle pakketverzekeraars houden daar rekening meer.

Het zelfde geldt soms voor de motorverzekering of de camperverzekering.

Als u alle verzekeringen in één pakket wilt, wat dan?

Bij Depremievergelijker.nl kunt u toch al de benodigde verzekeringen in een pakketpolis verzekeren. Hoe? Omdat u bij Depremievergelijker.nl de dekkingen  van verschillende verzekeraars, toch binnen één pakketverzekering kwijt kunt, bijvoorbeeld:

 • inboedelverzekering, woonhuisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering bij Reaal. Omdat deze maatschappij de scherpste premies bood met een uitstekende dekking in uw situatie;
 • de reisverzekering bij Europeesche, omdat dit een echte reisverzekeraar is met bijbehorende kennis en ervaring;
 • de rechtsbijstandverzekering bij (bijvoorbeeld) Arag om de juridische onafhankelijkheid te waarborgen.

Zo heeft u het beste verzekeringspakket samengesteld: de scherpste premies en de voorwaarden goed vergeleken.

Een goed verzekeringspakket? U hoeft het zelf niet uit te zoeken!

Er zijn nogal wat zaken waar u op moet letten, zo blijkt wel. Vaak zoeken mensen naar een “voordelige pakketverzekering” omdat de pakketkorting als lokkertje wordt gebruikt. Hoe meer polissen hoe beter. Wat al die aparte verzekeringen dan precies dekken, wordt al snel uit het oog verloren. Zo’n pakket immers, dekt toch alles?

Maar geen mens is hetzelfde en iedere situatie is weer anders. We moeten het dus eigenlijk omdraaien. Ik zoek eerst naar goede (losse) verzekeringen die doen wat wat u ervan verwacht. En dan pas breng ik die samen in één overzichtelijk pakket.

Ik maak een aanbod op maat voor u. Ik ga u daarna niet opdringerig opvolgen, totdat u afsluit. Dat laat ik aan anderen over. Het is echter wel een stuk maatwerk dat ik aanbied. Een reactie van u stel ik daarom enorm op prijs!

Wij werken onder anderen met:

Waarom bij Depremievergelijker.nl

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven