Pakketverzekering

Uw Verzekeringspakket vergelijken en samenstellen? Vraagt het een specialist.

Bij Depremievergelijker kunt u op verstandige wijze eenvoudig uw pakketverzekering berekenen en vervolgens laten controleren. Een goed verzekeringspakket immers, moet aan al uw wensen voldoen. Daar zorgen wij voor!

Het verzekeringspakket (pakketverzekering) is de laatste jaren steeds populairder geworden.

De premie voor het verzekeringspakket is door de pakketkorting over het algemeen scherp. Omdat deze korting met het aantal polissen in het verzekeringspakket stijgt, geldt het credo: er kan er steeds een bij in de pakketpolis. Toch moet u wel scherp blijven, en niet méér verzekeringen in de pakketpolis sluiten dan echt nodig en u niet te zeer laten leiden door lokkertjes. Depremievergelijker zet een aantal nuchtere aanbiedingen voor de pakketverzekering op een rij waarbij zelfs een combinatie van verschillende verzekeraars op één pakketpolis mogelijk is. Daardoor sluit u bij Depremievergelijker.nl het beste watverschillende maatschappijen bieden, toch binnen één verzekeringspakket af.

Is dat wel wijs zo’n pakketpolis met wat verzekeringen op één blaadje?

Wat is een goede pakketverzekering? Die vraag is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Het samenvoegen van een aantal verzekeringen op zo’n allesineenpolis heeft ontegenzeggelijk een aantal voordelen. De overzichtelijkheid van het verzekeringspakket neemt zondermeer toe, vaak wordt er pakketkorting gegeven, betaalt u maar een keer de maandelijkse prolongatiekosten en worden overlappingen van verzekeringen voorkomen. Voorts neemt het commerciele belang dat de verzekeraar bij u heeft toe, en dat blijkt bij “lastige” schaden (schade wel gedekt of schade net niet gedekt) in de praktijk geen onbelangrijk gegeven.

Stel uw verzekeringspakket zelf samen, maar doe dit professioneel:

Er zijn echter ook wel wat minpunten te noemen die u voor uzelf goed moet afwegen. De stelling van Depremievergelijker.nl is, dat één en dezelfde verzekeraar nooit altijd en metiedere verzekeringsvorm het beste in de markt biedt binnen haar verzekeringspakket. Soms zien wij bij het oversluiten van zo’n verzekering dat een klant alles bij dezelfde verzekeraar binnen een ogenschijnlijk goedkoop verzekeringspakket heeft ondergebracht: de woonhuisverzekering, de inboedelverzekering, een autoverzekering, de reisverzekering en zelfs de rechtsbijstandverzekering. De basis van dit advies was ondermeer, dat de pakketkorting door het hoge aantal verzekeringen zo snel hoger werd. Het klinkt wat pretentieus, maar wij vinden dit advies een heel slecht advies. Iedere dekking binnen de pakketpolis moet wel een belang dienen, en de steeds hoger wordende pakketkorting naarmate met meer verzekeringen heeft lopen, mag daarbij nooit een leiddraad zijn; dan betaalt u nog teveel!

Welke verzekeringen buiten de pakketpolis houden.

Er is in beginsel niets op tegen om de inboedelverzekering en de opstalverzekering, eventueel aangevuld met de AVP (Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren) binnen een pakket polis te verzekeren. Voor de autoverzekering raden wij dit al af. Autoverzekeringen zijn altijd zo beweging en onderhevig aan prijsschommelingen, dat een goedkope autopremie binnen de pakketverzekering nauwelijks denkbaar is. Dat pakt daarentegen vaak aanmerkelijk duurder uit, ondanks de pakketkorting binnen een pakketverzekering.

Voorts achten wij het een fout, om de rechtsbijstandsverzekering binnen een pakket van slechts een verzekeraar onder te brengen. Juist die verzekering moet daar ver van af staan en bij een onafhankelijke rechtsbijstandverzekeraar worden ondergebracht zoals bijvoorbeeld Arag of DAS. Niet alleen richten deze maatschappijen zich uitsluitend op juridische bijstand en kennen voor wat betreft omvang en specalisatie hun gelijken niet, maar wat als u nu eens conflict krijgt met uw pakketverzekeraar? Waar ook uw rechtsbijstandverzekering loopt….

Voor de reisverzekering geldt, dat het aan te bevelen is om deze te sluiten bij een gespecialiseerde reisverzekeraar. Zij hebben de wereldwijde netwerken om u bij een calamiteit in het buitenland het beste bij te staan, nog los van hun enorme ervarig op dit gebied. Zij voeren de reisverzekering meestal als kernaktiviteit, moeten daar dus van leven, en doen veel aan produktinnovatie. Voorbeelden van grote reisverzekeraars zijn De Europeesche en Elvia. Er zijn natuurlijk meer verzekeraars met goede reispolissen, maar het “schoenmaker blijf bij je leest-principe” spreekt ons altijd heel erg aan.

Maar als u toch alles in één pakketverzekering wilt, wat dan?

Bij Depremievergelijker.nl kunt u, met inachtname van het bovenstaande, toch al de benodigde verzekeringen in een pakket polis verzekeren. Hoe? Doordat u bij Depremievergelijker.nl verzekeringen van verschillende verzekeraars toch op één polis kwijt kunt, bijvoorbeeld:

  • inboedelverzekering, woonhuisverzekering en aansprakelijkheidsverzekering bij Zevenwouden, omdat deze maatschappij de scherpste premies bood met een uitstekende dekking in uw situatie;
  • de reisverzekering bij Elvia omdat dit een “echte” reisverzekeraar is met bijbehorende expertise en ervaring;
  • de rechtsbijstandverzekering bij b.v. Arag om de juridische onafhankelijkheid te waarborgen.

Zo heeft u het beste verzekeringspakket samengesteld: de scherpste premies en de voorwaarden goed vergeleken.

Tenslotte, maar dat heeft u natuurlijk nog het meest in eigen hand, heeft het onverhoopt ontstaan van een premieachterstand op uw (b.v.) maandtermijn bij een verzekeringspakket onmiddellijk tot gevolg, dat u gelijk voor al uw verzekeringen geen dekking meer heeft(!) Dat zou, als u zichzelf niet herkent als een stipte betaler, een nadeel van een verzekeringspakket waar alles gebundeld is, kunnen zijn….

Naar boven