Inboedelverzekering vergelijken

Inboedelverzekeringen vergelijken is niet ingewikkeld.

Een inboedelverzekering berekenen en de premies en de voorwaarden vergelijken, het lijkt een hele klus. Maar bij Depremievergelijker.nl heeft u snel een goed overzicht van de mogelijkheden. Want hier kunt u uw nieuwe verzekering voor uw inboedel snel, en eenvoudig afsluiten. En natuurlijk alleen bij de grote, bekende verzekeraars. En met extra internetkorting van Depremievergelijker.nl

Inboedelverzekering vergelijken en berekenen zoals het moet.

Een inboedelverzekering is voor inboedels. En, de goedkoopste verzekering is de beste verzekering. Dit zijn zo maar wat opmerkingen, die ik vaak hoor over deze verzekeringen. Maar toch moet “alles” gedekt zijn, als er iets met onze geliefde bezittingen gebeurt.
Maar de teleurstellingen bij schade, zijn bij sommige inboedelverzekeringen helaas talrijk. Als u zich bij Depremievergelijker.nl tien minuten in de materie verdiept, krijgt u snel een goed overzicht.

Uw inboedel snel verzekerd met de modernste inboedelverzekering.

U kunt van vele maatschappijen de premie en de voorwaarden vergelijken voor deze verzekering. Bij het berekenen zult u zien, dat ook de inboedelwaardemeter (inboedelmeter) is opgenomen. Zo stelt u snel het bedrag vast, dat u zou moeten verzekeren om onderverzekering te voorkomen. U kunt deze verzekering ook onderbrengen in voordelige pakketverzekering van Depremievergelijker.nl. Nog eenvoudiger, want wij maken dan de offerte voor u.

De inboedelwaardemeter, leidt soms tot hoge uitkomsten bij de inboedelverzekering. Soms is dat terecht. Maar u kunt ook het idee hebben, dat het verzekerde bedrag echt veel te hoog is. Vraagt u ons in dat geval altijd even om advies. We denken graag met u mee.

Bij het vergelijken zult u zien, dat u kunt kiezen tussen de zogenaamde Uitgebreide Voorwaarden en de Meest Uitgebreide Voorwaarden. De laatste vorm heeft veel weg van een All Risks-dekking. Over deze verschillen, schreef ik het volgende artikel: Verschillen in dekking op de inboedelverzekering

De goedkoopste inboedelverzekering die voor uw situatie geschikt is, kan bij topverzekeraars gesloten worden. Want door de extra korting van Depremievergelijker.nl blijven de premies scherp.
Zo verzekert u via internet bij een deugdelijke verzekeraar, met het gemak van een eigen tussenpersoon.

Uw verzekering opzeggen.

Heeft u nog een lopende verzekering of of een verzekeringspakket elders? Wij regelen voor u desgewenst de opzegging van dit pakket. Graag willen wij u verzoeken dit even te laten weten via onze opzegservice.

Goed om te weten over inboedelverzekeringen:

Wij werken onder anderen met:

Waarom bij Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over inboedelverzekeringen

Een inboedelverzekering, wat is dat?

Met de inboedelverzekering verzekert u uw bezittingen in uw woning. In sommige gevallen zijn ook zaken buiten de woning verzekerd, in bijvoorbeeld uw schuur of berging.

Hoe moet je een inboedelverzekering berekenen?

Wat is beste inboedelverzekering?

De beste inboedelverzekering bestaat niet. Elke situatie is anders, en een inboedelverzekering moet op maat worden afgesloten. Heeft u bijvoorbeeld bijzondere bezittingen, of verzamelingen, of veel lijfsieraden? Of bezit u kunst? De beste verzekering voor u, is een verzekering die het beste aansluit bij uw situatie. Ik help u daar graag bij.

Waar een inboedelverzekering afsluiten?

Welke inboedelverzekering heb ik?

Welke inboedelverzekering u nu precies heeft, valt te lezen op uw polisblad. In het algemeen zijn er drie typen voorwaarden: Uitgebreid, Extra Uitgebreid of Meest Uitgebreid. U kunt u polis altijd even naar mij mailen en dan breng ik de dekking even in kaart voor u.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Neen, een inboedelverzekering is niet verplicht, maar natuurlijk wel verstandig.

Wanneer een inboedelverzekering afsluiten?

Een inboedelverzekering sluit u af, als begint met het aankopen van uw inboedel. Meubelen, kleding, apparatuur, stoffering enzovoorts.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Bij de garantie tegen onderverzekering op uw inboedelverzekering, garandeert de verzekeraar u, dat hij geen aftrek op de schade-uitkering zal toepassen, als het verzekerde bedrag op uw polis, lager is dan de werkelijke waarde.

Inboedelverzekering geweigerd?

Soms weigert een verzekeraar om uw aanvraag voor een inboedelverzekering, te accepteren. Hiervoor kunnen diverse redenen voor zijn. Een slecht schadeverloop bijvoorbeeld, of omdat u de premies niet heeft betaald bij een andere verzekering. Meestal vinden we dan samen nog wel een oplossing, maar ook dat is maatwerk.

Inboedelverzekering en opstalverzekering.

Het verschil tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering is voor veel mensen niet altijd direct duidelijk. In het algemeen kunt u aannemen, dat de inboedelverzekering alle “losse” zaken in uw huis dekt. Zaken dus, die u zo kunt oppakken en mee kunt nemen. De opstalverzekering dekt het huis, het pand of, zoals men zegt, de opstal en alles wat daar vast aan verbonden is. Een uitneembare vloer bijvoorbeeld, is inboedel. Maar als die vloer verlijmd is en dus niet zo even opgepakt en verwijderd kan worden zonder beschadiging, is opstal.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven