Home > Pakketverzekering op maat > Opstalverzekering vergelijken

Opstalverzekering vergelijken

Een opstalverzekering vergelijken bij de grote verzekeraars? Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, kunt u zelf snel berekenen en vergelijken. Bij Depremievergelijker.nl krijgt u snel een betrouwbaar overzicht, en sluit u uw verzekering eenvoudig af.

Opstalverzekering vaak een sluitpost

De opstalverzekering (woonhuisverzekering) zien veel mensen vaak als een sluitpost bij de aankoop van een nieuwe woning. Want zij sluiten deze verzekering meestal “even snel” bij het regelen van de hypotheek, en vergeten die polis verder. Daarom is de premie voor de woonhuisverzekering regelmatig te hoog, en huizenbezitters vergelijken zelden de polisvoorwaarden goed. En, nog belangrijker, vaak hebben mensen er geen idee van, of de dekking wel toereikend is.

Bereken en vergelijk hier uw woonhuisverzekering nog eens. En maak gebruik van onze herbouwwaardemeter om uw verzekerde som te controleren. De goedkoopste woonhuisverzekering die u vindt, kan een prima oplossing zijn. Maar dat weet u pas zeker na een kritische blik op de polisvoorwaarden. Ik help u daar graag mee.

En hoe zit het met de dekking voor de zonnepanelen? Verzekeringen met de allerlaagste premies zijn niet per definitie slechter. Desondanks is extra check op de polisvoorwaarden van de deze verzekering is zeker zinvol. Een goede woonhuisverzekering is trouwens ook gemakkelijk af te sluiten binnen een pakketverzekering. Door de pakketkorting, kan de premie voordeliger uitvallen.

De premie voor de verzekering van uw huis omlaag?

Een goedkope opstalverzekering lijkt snel gevonden. Want de concurrentie voor de verzekering van de opstal is heviger geworden. Of er met de vele prijsdalingen ook addertjes in de polisvoorwaarden zijn geslopen? Dat was tot voor kort niet eenvoudig te achterhalen.

Bij Depremievergelijker.nl zijn opstalverzekeringen wèl snel en eenvoudig te vergelijken. Dus maakt u daar zeker gebruik van. Want de ene opstalverzekering is de andere niet.

Goed om te weten over opstalverzekeringen:

Glasverzekering

Een glasverzekering is toch nog niet zo simpel. De glasverzekering voor woonhuizen kan met een apart…

Lees meer

Stormverzekering

De stormverzekering en storm In dit artikel over de stormverzekering zal ik nader ingegaan, op wat p…

Lees meer

Wij werken onder anderen met:

Waarom bij Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over Opstalverzekeringen

Hoe werkt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzekert u uw woning tegen de financiële gevolgen van een aantal gevaren. Denk daarbij aan brand, storm, waterschade en inbraakschade. Tegen welke gevaren u precies verzekerd bent, hangt natuurlijk af van de voorwaarden. Grofweg bestaan der twee verzekeringsvormen: Extra Uitgebreid en Meest Uitgebreid. De laatste vorm komt eigenlijk neer op een soort All-Risksdekking. De belangrijkste verschillen heb ik hier in kaart gebracht: Wat zijn de verschillen in dekking bij de opstalverzekering

Waarom is een opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht. Echter, als u een hypotheek op uw huis heeft, eist de bank praktisch altijd een deugdelijke verzekering.

Opstalverzekering tot welk bedrag?

Het huis moet verzekerd worden voor de zogenaamde herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is, om het pand weer volledig te herbouwen als het volledig verloren zou gaan na (bijvoorbeeld) een brand. Ik kan u over het bedrag dat verzekerd moet worden, verder adviseren.

Moet ik een opstalverzekering hebben voor een huurhuis?

Een huurhuis hoef je toch niet te verzekeren? Neen, want een opstalverzekering bij een huurwoning is niet nodig, omdat eigenaar dat doet. De woningbouwvereniging bijvoorbeeld.Let op: alles wat u in een huurhuis verandert en dat “vast” aan het pand wordt gemaakt, wordt in principe tot de opstal gerekend. Denk bijvoorbeeld aan verlaagde plafonds, een eigen keuken, eigen wandwerk enzovoorts. We noemen dit het huurdersbelang. Als u een huis huurt, kunt u deze zaken apart verzekeren met een aparte dekking.

Opstalverzekering met rieten dak?

Panden met een rieten dak verdienen voor de verzekering bijzondere aandacht. Voor verzekeraars betekent een rieten dak een behoorlijk verzwaring van het risico en de premies liggen altijd hoger. Daarbij wordt gekeken naar naar het soort dak. Is het een zogenaamd traditioneel rieten dak of een schroefdak? Of is er kunststof gebruikt zoals Novariet of Patentriet. Samen met u, zoek ik de meest geschikte woonhuisverzekering.

Opstalverzekering bij verhuur woning?

Woningen die verhuurd worden staan weer volop in de belangstelling. Bij verhuur van de woning moet altijd melding worden gedaan aan de verzekeraar. Het maakt ook uit, wat voor verhuur het betreft. Is het bijvoorbeeld AirBnB of verhuur aan studenten? Of verhuur voor een langere periode aan een vaste huurder? Dit is maatwerk, waar we goed in kaart moeten brengen, hoe de situatie is. Zo voorkomen we teleurstellingen bij schade. Lees er meer over in AirBnB en Verzekeringen.

Opstalverzekering voor vve?

De opstalverzekering voor een VvE wordt gesloten door de Vereniging van Eigenaren. Het gaat daarbij niet alleen om het gebouw, maar ook om de aansprakelijkheid van de vereniging. Ook kunnen de verbeteringen die de bewoners zelf hebben aangebracht verzekerd worden. We noemen dit het eigenarenbelang. De aansprakelijkheid van het bestuur van de VvE is ook mee te verzekeren. Ieder object en elke situatie is anders en we hebben bijna een passende oplossing voor de opstalverzekering van de VvE.

Zijn zonnepanelen verzekerd op de opstalverzekering?

Zonnepanelen zijn niet zomaar meeverzekerd op de opstalverzekering. Als u zonnepanelen heeft aangebracht op uw woonhuis, dan is het belangrijk om dat te melden aan uw verzekeraar. De premie is meestal niet hoog voor het meeverzekeren van zonnepanelen is meestal zo’n € 2,- tot € 3,-per maand. Lees meer over in Zonnepanelen en de verzekering.

Welke opstalverzekering afsluiten?

Het is vaak het beste, als u kiest voor de zogenaamde Meest Uitgebreide Voorwaarden. Dit noemt men ook wel All Risks. Er zijn ook nog de Uitgebreide, en de Extra Uitgebreide woonhuisverzekeringen, maar die dekken echt minder. Lees hier meer over de verschillende dekkingen op de opstalverzekering.

Waar een opstalverzekering afsluiten?

Opstalverzekeringen zijn er in vele soorten en maten. Kies altijd voor een deugdelijke verzekeraar. Dat is erg belangrijk. Bij voorkeur één, die met onafhankelijke assurantiekantoren werkt. Want dan kunt u altijd beroep doen op uw eigen vertrouwde adviseur, voor uw woonhuisverzekering.

Diefstal uit de schuur verzekerd?

Diefstal uit de schuur, zo maakte verzekeringsmakelaar AON deze week bekend, zou steeds vaker voorkomen. Men baseert zich daarbij op…

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven