Opstalverzekering vergelijken

Een opstalverzekering vergelijken bij de grote verzekeraars? Een opstalverzekering, ook wel woonhuisverzekering genoemd, kunt u zelf snel berekenen en vergelijken. Bij Depremievergelijker.nl krijgt u snel een betrouwbaar overzicht, en sluit u uw verzekering eenvoudig af.

Woonhuisverzekering vaak een sluitpost.

De woonhuisverzekering is bij het betrekken van een nieuwe woning vaak de sluitpost. Deze verzekering wordt “even snel” bij de hypotheek geregeld en daarna vergeten. Daarom is de premie voor de woonhuisverzekering regelmatig te hoog, en de polisvoorwaarden zijn nooit goed vergeleken. En, nog belangrijker, vaak hebben mensen er geen idee van, of de dekking wel toereikend is.

Bereken en vergelijk hier uw woonhuisverzekering nog eens. En maak gebruik van onze herbouwwaardemeter om uw verzekerde som te controleren. De goedkoopste woonhuisverzekering die u vindt, kan een prima oplossing zijn. Maar dat weet u pas zeker na een kritische blik op de polisvoorwaarden. Ik help u daar graag mee.

En hoe zit het met de dekking voor de zonnepanelen? Verzekeringen met de allerlaagste premies zijn niet per definitie slechter. Desondanks is extra check op de polisvoorwaarden van de deze verzekering is zeker zinvol. Een goede woonhuisverzekering is trouwens ook gemakkelijk af te sluiten binnen een pakketverzekering. Door de pakketkorting, kan de premie voordeliger uitvallen.

De premie voor de verzekering van uw huis omlaag?

Een goedkope opstalverzekering lijkt snel gevonden. De concurrentie voor de verzekering van de opstal is heviger geworden. Of er met de vele prijsdalingen addertjes in de polisvoorwaarden zijn geslopen, het was tot voor kort niet eenvoudig te achterhalen.

Bij Depremievergelijker.nl zijn opstalverzekeringen snel en eenvoudig te vergelijken. Maakt u daar goed gebruik van. Want de ene opstalverzekering is de andere niet. Is er bijvoorbeeld een glasverzekering inbegrepen?

Veelgestelde vragen over Opstalverzekeringen

Hoe werkt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzekert u uw woning tegen de financiële gevolgen van een aantal gevaren. Denk daarbij aan brand, storm, waterschade en inbraakschade. Tegen welke gevaren u precies verzekerd bent, hangt natuurlijk af van de voorwaarden. Grofweg bestaan der twee verzekeringsvormen: Extra Uitgebreid en Meest Uitgebreid. De laatste vorm komt eigenlijk neer op een soort All-Risksdekking. De belangrijkste verschillen heb ik hier in kaart gebracht: Wat zijn de verschillen in dekking bij de opstalverzekering

Waarom is een opstalverzekering verplicht?

Een opstalverzekering is niet wettelijk verplicht. Echter, als u een hypotheek op uw huis heeft, eist de bank praktisch altijd een deugdelijke verzekering.

Opstalverzekering tot welk bedrag?

Het huis moet verzekerd worden voor de zogenaamde herbouwwaarde. Dit is het bedrag dat nodig is, om het pand weer volledig te herbouwen als het volledig verloren zou gaan na (bijvoorbeeld) een brand. Ik kan u over het bedrag dat verzekerd moet worden, verder adviseren.

Moet ik een opstalverzekering hebben voor een huurhuis?

Een huurhuis hoef je toch niet te verzekeren? Inderdaad, dat doet de eigenaar van wie u huurt.
Let op: alles wat u in een huurhuis verandert en dat “vast” aan het pand wordt gemaakt, wordt in principe tot de opstal gerekend. Denk bijvoorbeeld aan verlaagde plafonds, een eigen keuken, eigen wandwerk enzovoorts. We noemen dit het huurdersbelang. Als u een huis huurt, kunt u deze zaken apart verzekeren met een aparte dekking.

Opstalverzekering met rieten dak?

Panden met een rieten dak verdienen voor de verzekering bijzondere aandacht. Voor verzekeraars betekent een rieten dak een behoorlijk verzwaring van het risico en de premies liggen altijd hoger. Daarbij wordt gekeken naar naar het soort dak. Is het een zogenaamd traditioneel rieten dak of een schroefdak? Of is er kunststof gebruikt zoals Novariet of Patentriet. Samen met u, zoek ik de meest geschikte woonhuisverzekering.

Opstalverzekering bij verhuur woning?

Woningen die verhuurd worden staan weer volop in de belangstelling. Bij verhuur van de woning moet altijd melding worden gedaan aan de verzekeraar. Het maakt ook uit, wat voor verhuur het betreft. Is het bijvoorbeeld AirBnB of verhuur aan studenten? Of verhuur voor een langere periode aan een vaste huurder? Dit is maatwerk, waar we goed in kaart moeten brengen, hoe de situatie is. Zo voorkomen we teleurstellingen bij schade.

Opstalverzekering voor vve?

De opstalverzekering voor een VvE wordt gesloten door de Vereniging van Eigenaren. Het gaat daarbij niet alleen om het gebouw, maar ook om de aansprakelijkheid van de vereniging. Ook kunnen de verbeteringen die de bewoners zelf hebben aangebracht verzekerd worden. We noemen dit het eigenarenbelang. De aansprakelijkheid van het bestuur van de VvE is ook mee te verzekeren. Ieder object en elke situatie is anders en we hebben bijna een passende oplossing voor de opstalverzekering van de VvE.

Vergelijken of direct een opstalverzekering afsluiten

Diefstal uit de schuur verzekerd?

Diefstal uit de schuur, zo maakte verzekeringsmakelaar AON deze week bekend, zou steeds vaker voorkomen. Men baseert zich daarbij op…

Naar boven