Rechtsbijstandverzekering vergelijken

Rechtsbijstandverzekering, allemaal hetzelfde…toch?

Een rechtsbijstandverzekering is helaas geen overbodige luxe meer. Mijn belangrijkste advies is, om een goede verzekering te sluiten. Dat klinkt nogal simpel, maar ik bedoel dan: bij een gespecialiseerde verzekeraar. Bij echte rechtsbijstandsverzekeraars dus, die niets anders doen, en daardoor onafhankelijk kunnen zijn. Die bieden weliswaar niet de laagste premies. Maar de hoogte van de premies en kwaliteit van de rechtsbijstand, hebben veel met elkaar te maken.

Vergelijken en afsluiten

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Bepaalde verzekeringen, zoals bijvoorbeeld autoverzekeringen en inboedelverzekeringen worden vaak redelijk snel afgesloten. Die lijken namelijk eenvoudig te zijn. Maar rechtsbijstandsverzekeringen roepen toch vaak de nodige vragen op:

  • een rechtsbijstandverzekering? Waarom eigenlijk?
  • Heb ik al niet genoeg verzekeringen?
  • Wat heb ik er aan?
  • Wat kost zo’n verzekering?
  • En bij welke verzekeraar dan?

Laten we eens kijken, waar we het over hebben.

Goede rechtshulp verzekerd met een rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering was tot circa 1998 nog een “luxe” verzekering. In tegenstelling tot de ons omringende landen, kregen rechtsbijstandverzekeringen hier niet de waardering die ze eigenlijk verdienen.

Van vakbonden, het Buro Rechtshulp, de ANWB; van vele instanties werd door de mensen rechtshulp “tot aan de Hoge Raad” verwacht. Steeds meer werd echter duidelijk, dat de juridische hulp van die partijen uiteindelijk beperkt is. En zo werd de rechtsbijstandverzekering steeds populairder.

Zelf een advocaat in de arm nemen, is immers aanzienlijk duurder. Premies en voorwaarden verschillen flink.

Wij vergelijken de rechtsbijstandverzekeringen goed, en u kunt deze direct afsluiten. De vergelijking is uiteraard vrijblijvend, maar we stellen het op prijs dat als u tevreden bent.  

Wij werken onder anderen met:

Waarom bij Depremievergelijker.nl

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven