Polisvoorwaarden Rechtsbijstandsverzekering

Polisvoorwaarden zoek? Depremievergelijker.nl helpt.

Polisvoorwaarden Rechtsbijstandsverzekering

Ook voor de rechtsbijstandsverzekering hebben wij de polisvoorwaarden van een aantal verzekeraars op een rij gezet. Er is een aantal verzekeraars dat zich uitsluitend met rechtsbijstand bezig houdt zoals Arag, Anker, SRK en DAS. Andere maatschappijen bieden ook rechtsbijstand aan met eigen producten. Soms besteedt men de rechtbijstanddekking dan direct weer uit aan een gespecialiseerde maatschappij.
Mist u polisvoorwaarden rechtsbijstandsverzekering van een bepaalde rechtsbijstandsverzekeraar? Laat u ons dat dan gerust even weten. Wij zullen dan ons best doen om deze voorwaarden voor u te verkrijgen.

De polisvoorwaarden Rechtsbijstandverzekering:

Zijn alleen de polisvoorwaarden van een rechtsbijstandsverzekering maatgevend?

Neen, zeker niet!

Ten eerste Wij stellen ons op het standpunt, dat het sluiten van een rechtsbijstandsverzekering bij een gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar, als bijvoorbeeld Arag of DAS, een lichte voorkeur verdient. Wij zijn daarbij overigens beslist NIET van mening, dat een verzekeraar die de rechtsbijstand zelf verzorgd (naast bijvoorbeeld autoverzekeringen en inboedelverzekeringen) het “dus” slechter doet. De polisvoorwaarden van hun rechtsbijstandsverzekeringen kunnen ook prima zijn.

Echter, alleen een rechtsbijstandverzekeraar die zich uitsluitend met rechtsbijstand bezighoudt kan, zo vinden wij, boven iedere (schijn van) afhankelijkheid verheven zijn. Stel bijvoorbeeld, u krijgt een conflict met uw inboedelverzekeraar waar ook uw rechtsbijstand verzekerd is. In de polisvoorwaarden rechtsbijstandsverzekering van zo’n maatschappij zal onafhankelijke behandeling zeker goed geborgd zijn, maar “het gevoel” dat het toch één club is, blijft.

Ten tweede speelt de service van een rechtsbijstandsverzekeraar een rol. Die service is door verschillende verzekeraars de laatste jaren behoorlijk uitgebreid: een telefonisch hulplijn om direct juridische hulp te krijgen, mediation, hulp tegen een scherp tarief voor mensen (nog) geen rechtsbijstandsverzekering enz. Allemaal punten om op te letten, en de polisvoorwaarden rechtsbijstandsverzekering niet uitsluitend en alleen als uitgangspunt te nemen. Depremievergelijker.nl adviseert u graag. Ook over de premies, want daar is veel over te doen geweest de laatste tijd. De rechtsbijstandsverzekering zou zelfs onbetaalbaar worden….Zo’n vaart loopt het echter niet.

Gelijk hebben en gelijk krijgen lopen tegenwoordig helaas steeds meer uiteen. Daarom mag een goede rechtsbijstandsverzekering eigenlijk in een goed verzekeringspakket niet meer ontbreken. U kunt de meeste rechtsbijstandverzekeringen via Depremievergelijker.nl direct afsluiten. Ook op de site van de Raad voor Rechtsbijstand vindt u veel informatie over het onderwerp.

Direct rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken? Gaat u dan direct naar de handige vergelijkingsmodule rechtsbijstand. U kunt dan ook de polisvoorwaarden van rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken.

Het is een belangrijke verzekering binnen uw verzekeringspakket.

Andere handige premievergelijkers zijn:
Naar boven