Aardbeving Italië en de Reis- en Annuleringsverzekering

26 augustus 2016 door

Aardbeving en de Reis-en-AnnuleringsverzekeringDe verschrikkelijke aardbeving(en) verleden week in het zo geliefde vakantieland Italië, dreunt nog door. Natuurlijk is dit natuurlijk allereerst een ramp van ongekende omvang voor de de slachtoffers en de nabestaanden. De beelden van geheel verdwenen straten zie ik nog voor me. Van mensen die letterlijk niets meer hebben. Durf ik dan over verzekeringen te schrijven….

De aardbeving in Italië heeft ook gevolgen voor toeristen.

Voor toeristen in het gebied die ongedeerd bleven, en voor mensen die al een reis geboekt hadden met deze bestemming, heeft de catastrofe natuurlijk ook gevolgen. Sommigen hebben het drama aan den lijve ondervonden, en zijn ook in shock. Ik weet het van één van mijn klanten. Anderen zijn vooralsnog alleen in financiële zin gedupeerd.

Hoe triviaal ook misschien: voor deze, laat ik zeggen, “bijkomende slachtoffers” vond ik bij verzekeraar Unigarant een handige samenvatting over de reis- en annuleringsverzekering. Als je met een ramp als in Italië te maken krijgt als toerist, vind je in deze samenvatting snel wat zaken die van belang zijn.

Klik hier voor de lijst Aardbeving en Reisverzekering

 

 

Naar boven