Trikeverzekering-Quadverzekering

De Trikeverzekering en Quadverzekering voor een voordelige premie.

Feit is dat je ze steeds vaker ziet, de quads en trikes. Zowel op als naast de openbare weg. Aan het verzekeren van dergelijke voertuigen zitten wat haken en ogen. Een goede trikeverzekering of  Quadverzekering is geen overbodige luxe. Wij zetten de dekkingsmogelijkheden en belangrijkste polisvoorwaarden voor u op een rij.

De quad en de quadverzekering

Een quad is een twee- of vierwiel aangedreven open voertuig met dikke ballon- of terreinbanden.
Je kunt een quad nog het beste vergelijken met een motorfiets met vier wielen. In de reguliere motorshop zijn ze te koop voor prijzen variërend van 2000 tot 5500 euro, uitgerust met twee en viertaktmotoren waarvan de cilinderinhoud varieert van van 50 tot 150 cc.

Met de kleine tweetakt modellen, ook wel aangeduid als Quad 1, mag je niet op de openbare weg rijden. Met de grotere quads, Quad 2, mag dat wel. Die zijn voorzien van zwaardere motoren en hebben meer iets weg van een kleine personenauto, maar dan van carrosserie ontdaan. Voor deze quads is rijbewijs B vereist.
Je mag er zelfs de snelweg mee op, vooropgesteld dat de vereiste minimumsnelheid kan worden gehaald. Of dat verstandig is gezien de wegligging van het voertuig en de kwetsbaarheid van de bestuurder is een andere zaak.

En wat is een trike en een trikeverzekering?

Een ander vervoersmiddel dat steeds vaker in het verkeer wordt gezien, is de trike.
Ook hier onderscheiden we verzekeringstechnisch twee verschillende typen: de

Trike 1 en 2. De trike 1 lijkt op een quad, maar heeft drie in plaats van vier wielen. Met dit type mag je niet op de openbare weg komen. Het is een funcar voor in open terrein.

De trike 2 heeft een Harley Davidson-voorzijde en de achterzijde van een Volkswagen kever. Voor deze versie van de tyrike is rijbewijs B vereist en gelden dezelfde verkeersregels als voor auto’s.

Verzekeren van quads en trikes

Het verzekeren van beide soorten voertuigen is mogelijk bij Depremievergelijker.nl Verzekeringen met dekkingsuitbreidingen zoals in/opzittenden of rechtsbijstand kunnen gemakkelijk op één polis worden gecombineerd. Depremievergelijker.nl kan u de verzekeringen bieden van verschillende maatschappijen die u die u hier eenvoudig en snel kunt vergelijken.

Een goedkope Trikeverzekering & Quadverzekering vergelijken? Ook bij Depremievergelijker.nl natuurlijk!

Naar boven