Een verzekeringspakket samenstellen. Hoe ?

09 oktober 2019 door

Verzekeringspakket samenstellen doe je niet met producten van verzekeraars, maar met oplossingen voor verzekeringsbehoeften.Een verzekeringspakket samenstellen, daar ga je echt even gezellig voor zitten. Want, wat is er leuker? Ik denk dat dat de meeste mensen er weinig zin in hebben; alleen de gedachte al. Maar verzekeringen zijn nodig, leuk of niet. En als het dan toch moet, dan kan het toch een kleine troost zijn om te weten, dat het in ieder geval goed gedaan is. Zomaar even een verzekeringspakket afsluiten (want het is toch allemaal hetzelfde)  is daarom niet erg verstandig.

Een verzekeringspakket samenstellen, moet je dat gewoon even zelf doen?

Dat kan zeker, en het is heel gemakkelijk. Zo gebeurd ook. En, je kunt het eigenlijk nooit verkeerd doen. Google even op “verzekeringspakket particulieren” en vele “oplossingen” lachen je al vrolijk toe. Toch is het geen goede manier van werken. Ik weet het, het klinkt natuurlijk heel zelfingenomen, maar verzekeren is een vak. En ik zie vaak fouten, als mensen hun pakketverzekering even ter inzage geven. Maar het idee, dat er weer iemand aan je wil verdienen, is erg onaangenaam. “Die paar simpele polissen, kom nou toch. Wat voor risico loop ik nou…..” Waarschijnlijk loop je inderdaad geen risico maar risico’s. De lijst is veel langer, maar het volgende gaat regelmatig mis als mensen hun verzekeringspakket samenstellen. Dit zijn de meest gemaakte fouten:

  • er wordt gezocht naar producten en niet naar oplossingen voor een goede risicodekking;
  • onnodige polissen;
  • te dure polissen;
  • dubbele dekkingen;
  • onjuiste keuze van verzekeraars;
  • onvoldoende dekking;
  • onjuiste verzekerde bedragen;
  • enzovoorts.

En verzekeringspakket samenstellen moet leiden naar oplossingen. Niet naar polissen.

Een goede en afgewogen pakketverzekering samenstellen, vraagt echt bepaalde benadering die uitgaat van oplossingen. En niet van producten. Vaak denken mensen vanuit verzekeringen waarvan ze gehoord hebben. Zo hebben ze een inboedelverzekering nodig, en misschien een opstalverzekering. En een rechtsbijstandsverzekering, altijd handig. Ongevallenverzekering misschien? Men denkt dus vanuit producten die verzekeraars bieden. Terwijl er juist gedacht moet worden in oplossingen, voor de werkelijke verzekeringsbehoefte.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven