Cataloguswaarde bestelauto voor belasting en verzekering

Inrichting en belettering bestelauto verzekeren

Met dank aan Eko-Bedrijfswageninrichting-Breda

De cataloguswaarde bestelauto heeft u nodig, om een bestelautoverzekering te berekenen. En wel voor de zogenaamde volledig cascoverzekering (All Risks)

Maar het kan ook om fiscale redenen van belang zijn, om de oorspronkelijke catalogusprijs te kennen. Het gaat dan meestal om de oorspronkelijke cataloguswaarde. Of, als u een leidraad wilt hebben bij de aankoop van een gebruikte bedrijfswagen. Let wel op eventuele extra’s die zijn aangebracht in of op de auto. Daarover verder in dit artikel meer.

De cataloguswaarde van uw bestelwagen, kunt u bij Depremievergelijker.nl heel eenvoudig achterhalen. Dit is mogelijk, aan de hand van het kenteken. En, tegelijk kunt u een voordelige bestelautoverzekering berekenen en vergelijken.

De cataloguswaarde bestelauto bepalen met of zonder belastingen.

Cataloguswaarde Bestelauto voor BelastingU kunt zelf bepalen, of de gezochte cataloguswaarde inclusief, of exclusief BTW weergegeven moet worden. U krijgt met ons programma zelfs de BPM in beeld. We zijn niet voor niets De Specialist voor uw bestelautoverzekering!

Als u BTW-plichtig bent, en de auto “op de zaak” staat, kunt u de BTW terugvorderen. We zullen de auto dan ook exclusief de BTW verzekeren. Dat scheelt ook weer wat in de premie. In sommige gevallen mag u ook de BPM terugvorderen. Ook de BPM wordt dan niet meeverzekerd.

Inrichting, betimmering en belettering van de bestelwagen wordt vaak vergeten

In verreweg de meeste bestelauto’s is een bepaalde inrichting aangebracht. Soms gaat het alleen om een eenvoudig aanhangernet dat in de bestelauto wordt gebruikt om de lading te borgen. Het kan ook gaan om omvangrijke werkplaatsinrichtingen die behoorlijk kostbaar kunnen zijn. Vergeet niet om deze zaken bij de cataloguswaarde van de bestelauto op te tellen. Deze zijn andere niet meeverzekerd. Hetzelfde geldt voor de belettering!
Mocht u advies nodig nodig hebben over de juiste te verzekeren cataloguswaarde, stuurt u dan gerust even een mailtje naar mij (info@depremievergelijker.nl)

Aan de slag met het bepalen van de cataloguswaarde bestelauto?  Hier berekent u u direct de waarde bestelauto.

Belangrijk:

Voert u bij de vraag gewenste dekking wel even WA-Casco in, anders wordt er geen cataloguswaarde voor uw bedrijfswagen berekend.

z Naar boven