Bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco

De bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco is ook bekend onder de namen bestelautoverzekering WA-Extra of WA+

Verzekeraars willen er mee aangeven, dat de dekking uitgebreider is dan de bestelautoverzekering-WA. Maar, het is nog geen All-Risks-verzekering voor de bestelwagen. Dat is ook niet altijd nodig. Want met de Beperkt-Casco-dekking verzeker je al een flink aantal interessante extra’s.

Wat is een bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco

Met deze verzekering verzeker je in elk geval de wettelijke verplichte WA-dekking. Maar je bent ook verzekerd voor de de volgende risico’s:

 • brand, blikseminslag en ontploffing;
 • diefstal, inbraak en vermissing;
 • schade door loslopende dieren;
 • ruitbreuk;
 • storm.

Maar zijn op deze bestelautoverzekering WA-Extra nog meer zaken meeverzekerd, die minder bekend zijn. Zo valt bijvoorbeeld ook schade die is ontstaan tijdens transport door een transportondernemer, onder de dekking. En ook zijn de gevolgen bepaalde natuurrampen gedekt. De bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco verzekert ook:

 • aardbevingen;
 • lawines;
 • een vulkaanuitbarsting;
 • overstromingen.

Bij overstromingen gaat het dan om schade, die is veroorzaakt door het bezwijken van waterkeringen, of het overlopen van dijken.

Mensen doen vaak een beroep op de Beperkt-Casco-dekking van hun bestelauto. Het steentje op de ruit is bijvoorbeeld, is een veel voorkomende schade. Maar ook zijn bestelauto’s helaas erg geliefd bij dieven. De schade die ontstaat bij een poging tot diefstal zoals een vernielde sloten, is ook meeverzekerd.

Wat moet je nog meer weten over deze bestelautoverzekering?

Over de bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco valt nog veel meer te vertellen. Vaak passen verzekeraars een eigen risico toe. En vaak vragen mensen zich af, wat er met hun no-claimkorting gebeurt als ze een schade claimen. En wanneer is het nu verstandig om je bestelwagen WA-Extra te verzekeren. Meer over deze dekking vindt je in mijn artikel Autoverzekering WA Beperkt Casco maar onthoud in elk geval het volgende:

 • er geldt meestal een eigen risico bij schade;
 • meestal moet er gebruik worden gemaakt van een aangesloten hersteller, zoals bijvoorbeeld Carglass;
 • een schade die onder de bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco valt heeft GEEN in vloed op je no-claim.

Dat laatste is natuurlijk prima, want als je door elk steentje op je vooruit een deel van de korting op je bestelautoverzekering kwijtraakt, heb je weinig aan die dekking.

Wanneer is de Beperkt-Casco-verzekering op je bestelauto verstandig?

Er doen allerlei wijze verhalen de ronde over de vraag wanneer een bestelautoverzekering WA-Beperkt-Casco nodig is. Vaak wordt het houwjaar van de bestelauto als richtlijn genomen. Als je bedrijfsauto ouder is dan 8 jaar bijvoorbeeld, zou een bestelautoverzekering met een uitgebreidere dekking niet meer nodig zijn.

Dat is natuurlijk goed mogelijk, maar het hangt helemaal van de waarde van de auto af. Er zijn bestelauto’s die nieuw meer dan Euro 80.000,- hebben gekost. En dat soort voertuigen hebben na 8 jaar nog een behoorlijke waarde. Natuurlijk speelt ook je eigen portemonnee een rol. Ben je altijd in staat om zomaar even een andere bestelauto te kopen. Het blijft dus maatwerk.

Ik help je graag om de juiste keuze te maken, ook met eventuele extra dekkingen zoals bijvoorbeeld pechulp op de bestelwagenverzekering, Schade-Inzittenden of Rechtsbijstand.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.

Naar boven