Bestelautoverzekering WA

Wat is een bestelautoverzekering WA? Dit is de verzekering, waarmee u schade die u toebrengt aan anderen, verzekert. Het gaat daarbij om zaakschade en letselschade. De WA-bestelautoverzekering is wettelijk verplicht, en daarom moet u deze verzekering altijd afsluiten.

De wettelijke basis van deze verplichting komt voort uit de WAM. De Wet aansprakelijkeidsverzekering motorrijtuigen.

Gegarandeerd lage premie voor de Bestelautoverzekering-WA

Goedkoop een bestelauto verzekeren? Bij Depremievergelijker.nl zorgen wij ervoor. En daarom krijgt u een gegarandeerd lage premie. Wij hebben een ruime keuze aan verzekeraars. En door onze extra internetkorting, zullen wij u zeer scherpe premies bieden.

Omdat de polisvoorwaarden voor de WA-bedrijfswagenverzekering nauwelijks verschillen, kunnen we ons hoofdzakelijk op de premie richten. Vergelijk hier uw bestelautoverzekering, en u kunt direct met een voordelige polis voor uw bedrijfswagen op weg.

Wat krijgt u met de WA Bestelautoverzekering?

Zoals gezegd, u bent wettelijk verplicht, om deze verzekering voor uw bestelauto af te sluiten. Maar wat krijgt u terug? U geeft uw premie niet voor niets uit, want met deze verzekering verzekert u het volgende:

  • Uw wettelijke aansprakelijkheid

u bent verzekerd voor schade die u veroorzaakt met of door uw bestelwagen, aan anderen. Deze schade kan bestaan uit zaakschade (schade aan een ander voertuig bijvoorbeeld) of uit letselschade. De tegenpartij moet bijvoorbeeld medische kosten maken. Of raakt blijvend invalide of, nog erger, overlijdt. U bent met de bestelautoverzekering WA voor uw aansprakelijkheid verzekerd voor een bedrag van:

Euro 2.500.000,- voor schade aan zaken, de auto van de tegenpartij bijvoorbeeld;

Euro 6.100.000,- voor schade personen.

Deze bedragen gelden als maximum per gelegenheid.

  • Hulpverlening

Met de bestelautoverzekering WA, bent u ook verzekerd voor hulpverlening in Nederland en in het buitenland.

In Nederland:

u krijgt hulp na diefstal van uw bedrijfswagen, of na beschadiging, bijvoorbeeld na een ongeval, waardoor u niet meer verder kunt rijden. Pech is dus niet verzekerd, daarvoor kan een pechhulpverzekering worden afgesloten.

In het buitenland:

berging van uw auto en de eventuele bagage of de lading. Dit kan naar Nederland zijn, of naar de bestemming waar u naar op weg was. Ook de extra kosten die u moet maken, om weer in Nederland te komen worden op de WA-Bestelautoverzekering vergoed. Dit geldt ook, als u liever naar de geplande bestemming van uw reis wordt gebracht.

Waar bent u niet voor verzekerd met de WA-bedrijfsautoverzekering?

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken niet verzekerd. Denkt u u daarbij onder andere aan:

  • rijden onder invloed van alcohol, drugs en geneesmiddelen;
  • deelname aan wedstrijden.
  • geen geldig rijbewijs.
  • schade aan uw eigen bestelauto.

De polisvoorwaarden voor de bestelautoverzekering zijn altijd leidend. Het is altijd de moeite waard om die even goed door te nemen, voordat u de Bestelautoverzekering WA afsluit.

En heeft u vragen: wij staan altijd graag tot uw dienst.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.

Naar boven