VvE Verzekering

VvE Verzekering afsluiten met een onafhankelijk advies bij Depremievergelijker.nl

Een VvE Verzekering afsluiten, met een onafhankelijk advies? Het VvE Verzekeringspakket van Depremievergelijker.nl is compleet, en neemt u veel zorgen uit handen. Al sinds 1988. En onze dienstverlening stopt niet na het afsluiten. Dan begint het pas. Want ook bij schade, bij veranderingen of voor vragen, kunt u altijd op ons rekenen.

Vereniging van Eigenaars VvE, hoe de juiste VvE verzekering kiezen…

Hoe moet je een VvE Verzekering afsluiten? Wat moet je precies verzekeren? En voor hoeveel? En bij welke verzekeraar(s)? Maatschappijen met een lagere premie, of juist kiezen voor kwaliteit? En is dat dan veel duurder?

Ik maak graag een offerte voor u, en uw bestuur. Zo kunnen we samen naar een optimale oplossing toewerken. Als u mij wat gegevens verschaft, kan ik direct aan de slag voor u.

Aanvraag offerte VvE-Verzekering

Stap 1 van 4

  • DD dash MM dash JJJJ

De VvE, voor het gebouw dat je deelt.

De VvE, je komt er samen in terecht, als je samen de passie voor dat ene gebouw deelt.

En dan blijkt, dat die passie je in een geheel andere situatie brengt. Heel anders dan als huurder. Of als iemand, die een “zelfstandig” huis koopt. Alles aan het gebouw van de VvE, is immers gezamenlijk bezit.

Bezit, dat onderhouden en verzekerd moet worden. En hoe vind je dan de juiste VvE Verzekering?

De ontwikkeling van de Vereniging van Eigenaars als rechtsvorm, heeft niet stil gestaan in de afgelopen jaren. De VvE was eerst een eenvoudig orgaan voor overleg. Over het groen rond het gebouw bijvoorbeeld. Maar de gebouwen werden groter en kostbaarder. En nu kan je rustig zeggen, dat Verenigingen van Eigenaars volwaardige bedrijven zijn geworden. Bedrijven waar veel geld bij in om gaat.

Eén van de taken waar het bestuur de VvE voor staat, is het kiezen van de benodigde VvE Verzekeringen. En hier kunnen we het makkelijk maken voor het bestuur. Want een VvE-verzekering afsluiten is snel te regelen. Maar het moet goed en deugdelijk gebeuren. Want voor je het weet, zie je iets over het hoofd.

Welke verzekeringen zijn er voor de Vereniging van Eigenaren?

Opstalverzekering VvE

De opstalverzekering voor de VvE is de verzekering van het gebouw, dat in eigendom is, van verschillende eigenaren. Daarom is het gebouw is opgesplitst, in zogenaamde appartementsrechten. Maar uiteindelijk is er natuurlijk slechts één gebouw. En daarom worden alle appartementen samen, ondergebracht in een vereniging, de VvE. Meer over deze bijzondere dekking vindt u hier: gebouwenverzekering voor de VvE.

Aansprakelijkheidsverzekering VvE

De VvE is een zelfstandige rechtspersoon. Dit betekent dus, dat de VvE zelf aansprakelijk gesteld kan worden, voor schaden aan derden. Denk bijvoorbeeld aan een afgewaaide dakpan. Op de aansprakelijkheidsverzekering van de bewoners, de AVP, zijn dit soort schaden vaak niet verzekerd. Hier leest u meer over de aansprakelijkheidsverzekering VvE

Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE

De bestuursleden van de VvE kunnen aansprakelijk zijn voor schade, die ontstaat als gevolg van onbehoorlijk bestuur. Dus voor fouten, die zij (soms geheel onbewust en onbedoeld) maken. Het is dus belangrijk, dat bestuursleden zich beschermen tegen de financiële gevolgen van deze fouten. Die bescherming biedt de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE.

Eigenaarsbelang-opstalverzekering VvE

Wat is het eigenaarsbelang bij een VvE? Met het eigenaarsbelang wordt alles bedoeld, wat de bewoners zelf aan hun appartement verbouwen en verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan wand- en plafondwerk. Of aan duurdere deuren. Of kostbaar sanitair. Deze verbeteringen horen niet bij de inboedel. Maar, die zijn ook geen eigendom van de VvE. Om dit gat in de dekking op te vangen, is er een speciale verzekering voor deze verbeteringen: de Eigenaarsbelang-Opstalverzekering VvE.

Rechtsbijstandsverzekering VvE

De Vereniging van Eigenaren kan een conflict krijgen met allerlei partijen. Bijvoorbeeld met leveranciers, of met de gemeente. Juridische hulp is meestal erg kostbaar en kan oplopen tot duizenden euro’s. Met de Rechtsbijstandsverzekering VvE verzekert de vereniging zich tegen de hoge kosten van juridische hulp. Met de Rechtsbijstandsverzekering VvE, verzekert de vereniging zich tegen de hoge kosten van juridische hulp.

Polisvoorwaarden VvE Verzekering

De polisvoorwaarden voor de VvE, komen van verschillende verzekeraars. Want het verzekeringspakket voor de VvE, is immers maatwerk. En daarom zoek ik voor u de best passende maatschappij, voor elke dekking. Vaak staan er dus verschillende verzekeraars op de polis. Hier vindt u alle polisvoorwaarden voor de VvE.

Wij werken onder anderen met:

Wat anderen zeggen over de Depremievergelijker.nl

Veel gestelde vragen over de VvE Verzekering:

Wat is een VvE Verzekering?

Een VvE-verzekering is een verzekering, die speciaal is ontwikkeld voor de Vereniging van Eigenaren van een appartementencomplex. Zo wordt er bij de verzekering van het gebouw rekening mee gehouden, dat er niet één eigenaar is, maar meerdere. Het gebouw is, zoals we zeggen, gesplitst in appartementsrechten. En die rechten zijn ondergebracht in een VvE.

Is de VvE verzekering verplicht?

De VvE Verzekering is niet verplicht. Daarover is niets in de wet opgenomen. De belangen van een Vereniging van Eigenaars zijn echter groot. Het zou dus niet verstandig zijn, om die belangen niet te verzekeren. Maar het gaat niet alleen om de verzekering van het het gebouw. Want de VvE kan als zelfstandige rechtspersoon, aansprakelijk gesteld worden voor schade aan derden. En daar kunnen grote bedragen mee gemoeid zijn.

Welke verzekeringen voor de VvE?

Voor de verzekeringen van de VvE denken we natuurlijk eerst aan de opstalverzekering. Voor het gebouw zelf dus. Soms verrichten de verschillende eigenaren ook nog verbouwingen in hun appartement. Die zijn geen eigendom van de VvE, maar moeten wèl verzekerd zijn. We noemen dit het Eigenaarsbelang of Interieurverbetering. Maar er spelen meer risico’s, waar we goed naar moeten kijken. Elke situatie is immers anders. De volgende verzekeringen moeten worden overwogen:

-opstalverzekering;
-eigenarenbelang;
-aansprakelijkheidsverzekering;
-rechtsbijstandsverzekering;
-bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering VvE?

De Vereniging van Eigenaars, de VvE is een zelfstandige rechtspersoon. En die kan dus ook zelf aansprakelijk gesteld worden. Denk bijvoorbeeld aan afgewaaide dakpan, die op een auto terecht is gekomen. Of nog erger, op een passerende voorbijganger. Of schade door brand in een defecte meterkast. Als er op die manier schade aan zaken of personen veroorzaakt wordt, is de VvE aansprakelijk. De schade moet wel ontstaan zijn, door een defect in het gebouw. Het is dus een belangrijke dekking in het VvE-pakket.

Wat dekt de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering VvE


De bestuursleden van een VvE hebben de plicht, om zich als behoorlijk bestuurder te gedragen. En als er sprake is van onbehoorlijk bestuur, dan kunnen de bestuursleden persoonlijk aangesproken worden. Veel bestuursleden van een VvE beseffen dat niet. Er kunnen dus behoorlijke financiële risico’s verbonden zijn aan hun functie binnen het bestuur.
Om het vermogen van de bestuurders te beschermen, is het verstandig dat de VvE een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluit voor hen.

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Naar boven