Veranderingen Zorgverzekering 2017

20 september 2016 door
Veranderingen Zorgverzekering 2017

De veranderingen in de zorgverzekering 2017 zijn vandaag, op Prinsjesdag, bekend gemaakt. Eén van de hete hangijzers was het stevige eigen risico van Euro 385,- per jaar. Helaas verandert dat niet, en dat is voor veel mensen een behoorlijke teleurstelling. Het zou ruim 4 miljard kosten, als dit eigen risico  werd afgeschaft. En de mensen zouden weer veel te snel naar een dokter gaan. Nu gaat een aantal mensen juist niet meer naar een dokter, juist vanwege dat eigen risico….De veranderingen Zorgverzekering 2017, waar gaat het om.

Veranderingen Zorgverzekering 2017, opvallende uitbreidingen.

  • Correctie van een ooglid (of van beide oogleden) als door verslapping of verlamming een ernstige beperking van het gezichtsveld optreedt.
  • Fysiotherapie bij etalagebenen. Het betreft de eerste 37 behandelingen en er moet sprake zijn van stadium 2 van deze ziekte.
  • Een besnijdenis die medisch noodzakelijk is.
  • De leeftijdsgrens om nog voor een kroon in aanmerking te komen, als (blijvende) hoek- en snijtanden vervangen moeten worden, gaat van 18 jaar naar 23 jaar.
  • Borstprotheses voor vrouwen die geen borstvorming hebben. Dit wordt ook vergoed voor man-vrouw transgenders.
  • Als er om medische redenen tijdelijk niet thuis kan worden gewoond, wordt kortdurend verblijf in een zorginstelling voortaan vergoed.

De Veranderingen Zorgverzekering 2017 raken ook de eigen bijdragen:

  • voor een zogenaamde rebase en/of een reparatie van kunstgebit geldt een eigen bijdrage van 10%.
  • Als u implantaten heeft in boven- en/of onderkaak, bedraagt de eigen bijdrage voor een klikgebit voor bovenkaak 8% en voor de onderkaak 10%

De eigen bijdrage wordt nogal een verward met het eigen risico. Het verschil is, dat een eigen bijdrage voor een bepaalde voorziening altijd betaald moeten. Ook is heeft u het eigen risico al helemaal betaald in een bepaald jaar. Het eigen risico daarentegen, stopt, als u de grens van (voor 2016 en 2017) Euro 385,- heeft bereikt.

Zorgverzekering 2017 en de premies, de rekenpremie is nu bekend.

Welke premie u bij uw zorgverzekeraar gaat betalen, maken de verschillende maatschappijen pas later bekend. Men wacht al elkaar af, de concurrentie is hevig. Wel stelt de overheid ieder jaar de zogenaamde rekenpremie vast. Deze premie moet een zorgverzekeraar minimaal in rekening brengen om de totale kosten van de gezondheidszorg betaalbaar te houden. Dit is voor 2017 een bedrag van Euro 1.326,-

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.Het gaat immers om een stevig bedrag, en veel mensen komen liever niet voor verassingen te staan.

Zorgverzekering 2017 en de premies bij Depremievergelijker.nl

Hier kunt snel een goede en voordelige zorgverzekering vergelijken als particulier.

Bent u zelfstandige, profiteer dan het collectieve contract van Depremievergelijker.nl

Kees van den Berg

avatar
Kees van den Berg was een aantal jaren inspecteur bij Delta Lloyd. Vanaf 1988 is hij onafhankelijk assurantieadviseur. Verzekeren op internet is snel gegroeid, maar consumenten en ondernemers missen vaak het menselijke contact. Depremievergelijker.nl is daarom een gewoon “ouderwets” assurantiekantoor gebleven. Met de persoonlijke service van vroeger, en de digitale techniek van nu.
Depremievergelijker.nl
Average rating:  
 0 reviews
Naar boven