Zorgverzekering en werelddekking voorbij?

02 juni 2016 door

Werelddekking Zorgverzekering

De zorgverzekering is weer eens onderwerp van gesprek, deze keer over de vraag of Nederlandse zorgverzekeringen wel werelddekking moeten blijven bieden. Alleen Europa zou voldoende zijn…
Het kabinet overweegt om deze dekking te schrappen om allerlei redenen. Voorts, en zou dat niet de echte reden zijn, kan er dan weer zestig miljoen euro bespaard worden.
Zo vallen er steeds meer zekerheden weg en de vraag is, of besparingen niet uit meer efficiëntie in de zorgindustrie moeten komen. Dit, in plaats vanuit het steeds meer versoberen van de zorgverzekering.

Zorgverzekering moet altijd zekerheid bieden, dus werelddekking!

Werelddekking op zorgverzekeringen is altijd vanzelfsprekend geweest. Weliswaar met de beperking, dat voor de zorgkosten in het buitenland niet meer werd vergoed dan de Nederlandse “standaard” maar er was tenminste dekking.
Heel veel mensen moeten voor hun werk de wereld over, om over het aantal vakantiegangers, werkstudenten, vrijwilligers enzovoorts nog maar te zwijgen. Als die mensen buiten Europa niet meer verzekerd zouden zijn, wat dan?
De vraag die in deze discussie wordt gesteld, “of de rest van Nederland voor al die reisjes zou moeten opdraaien” maar daarmee wordt de solidariteit wel behoorlijk ondermijnd naar mijn idee.
De ziektekostenverzekering immers, is toch altijd als een groot goed voor ons allen beschouwd.
En, bestemd voor iedereen. Jong of oud, gezond of niet gezond, man of vrouw, een gevaarlijk beroep of niet, en zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Laten we dat, in een tijd waarin zo langzamerhand alles verandert, zo houden.

Nog meer ingewikkelde verzekeringen naast de zorgverzekering?

Nog meer ingewikkelde constructies op reisverzekeringen en eventueel aanvullende zorgverzekeringen zullen het gevolg zijn, als de werelddeking wordt afgeschaft. En weer meer premiekosten natuurlijk!
Er zullen waarschijnlijk “aanvullende pakketten” per land komen met weer heel verschillende premies al naar gelang het land, waar je heen gaat. Maar hopen, dat je niet teveel landen in één keer bezoekt…

Ik voorzie ook weer concurrentie op dit vlak, tussen verzekeraars onderling met alle onduidelijkheid voor de consument van dien.
Bij de één verzeker je Amerika mee voor Euro 100,- en de ander voor Euro 80,- maar, dan zijn er bijvoorbeeld wel weer bepaalde behandelingen, of ziekenhuizen, of dokters (enzovoorts) uitgesloten.
Een nieuw oerwoud aan polissen, bureaucratie en regeltjes ligt op de loer.

En wat gaan we dan in de toekomst ook niet meer verzekeren….

Rokers, sporters met net iets teveel blessures, mensen met gevaarlijke beroepen?Ik hoop dat de politiek andere manieren vindt om te besparen. Tornen aan de werelddekking op de zorgverzekering is geen goed plan, omdat die verzekering er voor ons allen dient te zijn.

Verstuur uw review
1
2
3
4
5
Versturen
     
Annuleren

Schrijf uw review

Depremievergelijker.nl
Gemiddelde rating:  
 0 reviews
Naar boven